Haverrepen AH headerEen lekker tarwevrije en koemelkvrije “liga”reep vinden voor tussendoor, dat was me nog niet gelukt. Gelukkig bevatten sommige ontbijtkoeken alleen rogge en zijn daarmee wel tarwevrij, maar als je die te vaak eet gaat het echt tegenstaan. Eens in de paar maanden waag ik me toch weer aan het “repenschap” bij Albert Heijn. En de laatste keer met succes!

De havermoutrepen zijn in opkomst, de schapen staan er vol mee. Nadeel voor mij is dat er vaak toch nog tarwe óf melk aan toegevoegd wordt. Daarnaast reageer ik ook enigszins op pinda’s, dus de meeste mueslirepen vallen daarmee ook af.

Mijn oog viel op deze havermout repen. De verpakking sprak me eigenlijk helemaal niet aan, maar ervaring heeft geleerd dat dit wel vaak de producten zijn met zo min mogelijk toevoegingen. Proberen dus !

Verpakking haverrepen

 

En mijn eerste reactie: “Goh, eigenlijk wel heel lekker”. Ik was bang dat het een droog geheel zou zijn maar niets is minder waar. Ze zijn zo lekker dat ik me afvraag of ze een stempel “gezond” zouden ontvangen, maar dat hoeft wat mij betreft ook niet altijd. Ook mijn zoontje (een erg kritische eter…) besloot de koek  in een onbewaakt moment, ondanks de looks, toch te proeven. En ook hij keek verbaasd. “Lijken wel mama koekjes!” was zijn reactie (“Mamakoekjes” zijn  in huize Jansen de Oaties van Verkade). En ja hoor, ook toen ik Meneer Jansen vroeg om te proeven, klaarde zijn gezicht op na de eerste hap.

Kortom, echt een dikke aanrader wat mij betreft. Smakelijk, handig om mee te nemen, en lekker om de buik te vullen. Ik kocht ze bij Albert Heijn. Een verpakking met 5 x 2 repen kost 2,29. In de webshop van Albert Heijn zag ik dat er zelf nog een variant is met chocolade, ook melkvrij! Je begrijpt dat het niet lang zal duren voordat ik die besteld heb 😉 .

Ik ben heel benieuwd hoe deze smaken

Ik durf niet te zeggen of deze koeken ook passen binnen een  glutenvrij dieet. Ik denk dat dit er vanaf hangt of je wel of geen gewone haver kunt verdragen. In principe is haver glutenvrij maar ik hoor dat veel mensen met coeliakie er toch last van hebben. Wel zijn deze repen vrij van soja. Voor de volledigheid ook een afbeelding van alle ingrediënten.

Ingredienten haverrepen