Inderdaad, ik heb in de titel geen typfout gemaakt, maar deze nieuwe “hagelslag” van Albert Heijn heet echt Hagelswag… Een vreselijke naam als je het mij vraagt, maar natuurlijk gaat het om de smaak. Als die goed is, dan vergeven we deze bijzondere naam. Tijd om dit nieuwe strooisel te reviewen die zowel glutenvrij als melkvrij is.

Varianten

Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar en 2 hiervan zijn zowel glutenvrij als koemelkvrij. De eerste is een basis smaak van pure chocolade, de ander is dezelfde pure chocolade maar dan aangevuld met hazelnoot.
Het strooisel kan ik het best omschrijven als “brokjes”, net kleine rotsblokjes. Qua smaak doen ze echt aan chocolade denken, meer dan de reguliere pure hagelslag.

Toepassing

Om die reden vind ik deze broodversierder eigenlijk niet zo lekker op brood. Het voelt voor mij meer alsof ik een reep chocolade op mijn brood doe, en dan geef ik de voorkeur een fijne kleine hagelslag. Ik moet daar wel bij vermelden dan ik ook geen fan ben van de al bekende grote XL-hagelslag.

Maar…. Deze strooisels gaven me wel inspiratie om andere lekkere dingen mee te maken! De smaak is namelijk echt super. Met name de variant met hazelnoot is geweldig. Er zitten echt grote stukken hazelnoot in, heerlijk!

Choco-hazelnoot-oreo

Ik ontdekte dat je met deze hazelnoot versie een glutenvrij en melkvrij oreo-koekje nog vééél lekkerder kunt maken. Deze koekjes zijn uit de Vrij van Gluten lijn van Albert Heijn, maar kan uiteraard ook met een andere oreo of ander koekje. Ik laat je in de volgende stappen zien hoe ik dat maak:

Ook maakte ik er een heerlijk gerechtje mee waarin marshmallows de basis vormen, dit in mijn volgende blog.

Ingrediënten

Zoals aangegeven bevat deze Hagelswag geen gluten en geen melk. Op de verpakking staat zelfs geen “mogelijke sporen van” vermelding.