Met name door de verrassend andere verpakking viel de nieuwe hagelslag van Albert Heijn mij op. En jippie(!), twee varianten die niet alleen glutenvrij maar ook nog eens koemelkvrij zijn. Even dacht ik nog dat ik niet meteen beide soorten kon kopen, maar onder het mom “ik ben nou eenmaal een blogger” kon ik het toch verantwoorden ;-). Met de andere boodschappen nog in de tas probeerde ik deze nieuwe hagelslag meteen uit.

Pure Hageltwist met sinaasappelsmaak

Prijs: € 1,19
Smaak: Tja…. ik weet het niet zo goed. Deze hagelslag heeft geen enorm overheersende sinaasappelsmaak. Daar had ik, als Sinas Snipper liefhebber, wel op gehoopt. Pas “aan het einde van de hap” proef je de sinaasappel, en misschien ook wel met name omdat je het verwacht te proeven. Als iemand dit op jouw boterham doet terwijl jij denkt dat het gewone hagelslag is, dan denk ik niet dat je het meteen proeft. Een blinde smaaktest ga ik nog een keer proberen 😉 .

Ingredienten:


Pure Hageltwist met zeezout

Prijs: 1,19
Smaak: Helaas, ik ben nog niet enthousiast. Ik heb deze hagelslag op brood geprobeerd en het was net of iemand per ongeluk wat zout geknoeid had. Als ik niet wist wat ik had dan had ik de boterham in de prullenbak gedaan.
Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik ook geen enorme fan ben van de amandel-zeezout chocolade van Tony Chocolony, dus misschien niet de beste tester. Meneer Jansen eet het liefst elke dag de zeezout-caramel chocolade van Tony’s, dus hij moest het uiteraard ook proeven. Maar ook hij is nog niet enthousiast. Met name omdat het een vreemde combinatie is met het brood.

Ingredienten:

Wel denken we dat deze hagelslag erg lekker is om te verwerken in andere chocolade, bonbons of gebak. Dan geven deze smaken net iets extra’s. Deze tip hebben we niet geheel zelf bedacht hoor. Op de verpakkingen staan leuke tips.

Om antwoord te geven op de vraag: Let’s twist again? Mwah, ik denk het niet. Ik ben ontzettend benieuwd wat jullie ervan vinden!