Ik ben totaal geen webshop-koper. Niet voor kleding, boeken maar ook niet voor de boodschappen. Af en toe komt Albert Heijn de verjaardags- of kerstboodschappen brengen, maar verder blijft het minimaal.

Eigenlijk bestel ik ook alleen boodschappen bij een glutenvrije webshop voor speciale gelegenheden. Zo ook deze kerst. Allereerst selecteer ik dan een webshop die gluten- én melkvrije croissants heeft, en in die webshop kijk ik natuurlijk nog even verder.

Zo kwam ik bij The Free From Shop de producten van Ouni tegen. Een merk dat ik nog niet eerder heb gezien. Ze hebben een aantal dingen die niet alleen glutenvrij maar ook melkvrij zijn, waaronder deze worstenbroodjes. Die moest ik natuurlijk even proberen.

De broodjes zijn per 2 verpakt en verwarm je eenvoudig in de oven. Ik had geen geduld om ze eerst te laten ontdooien, dus heb ze nog bevroren in de oven gedaan. Ongeveer een minuut of 10 op 180 graden, en daarna nog een paar seconden in de magnetron omdat de vleesvulling nog niet echt heet was. Ik kan me voorstellen dat het idd beter is om ze eerst te ontdooien, maar dit gaat prima als je direct iets lekkers wil 😉 .

De smaak

Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de smaak. En ik kan niet anders dan zeggen dat het me positief heeft verrast. Het deeg is voor zover ik me kan herinneren echt zoals bij een glutenvol worstenbroodje (geen bladerdeeg), en de vleesvulling was heerlijk. Ik moest uiteindelijk moeite doen om het goed te kunnen proeven. De mini Jansens (mogen beide wel tarwe) vonden het zo lekker dat ze eigenlijk geen stukje meer wilde afstaan.

Ik kocht de worstenbroodjes voor 3,45 per 2 stuks bij The Free From Shop (zie deze link). Onderstaand een foto van het etiket met de ingrediënten.