eten & drinken - wonen - kids - DIY

Review: Keurmerk Jansen test de Grillerette Barbeqool


Door mijn werk kwam ik in aanraking met de Grillerette Barbeqool. De wat? Ja inderdaad, de Grillerette Barbeqool. In het kort gezegd een tafelbbq die bijna geen rook geeft en binnen 3 minuten “aan” is. Klinkt top toch?

Ik kreeg de opdracht om een aantal bloggers uit te nodigen om de Grillerette Barbeqool te testen. En tja, uiteraard moet je dan wel weten waar je het over hebt. Dus ging ik ook zelf met deze bbq aan de slag. En nu ben ik verliefd, verkocht, een grote fan. Een blog van Keurmerk Jansen kan dan natuurlijk niet uitblijven

Hoe werkt de Grillerette Barbeqool? In een paar stappen is jouw hamburger of gamba al lekker aan het bakken.

 • Brandgel in de Barbeqool aansteken
 • De ventilator aan
 • Bakje met kooltjes erop
 • Rooster erop
 • 3 minuten wachten
 • Vlees, vis of groente erop
 • Deksel erop en grillen maar!

Nou is het niet zo dat we thuis om een bbq verlegen zitten. Meneer Jansen waant zich een ware Jord Althuizen met zijn Weber én enorme gasbbq (het feit dat ik weet wie Jord Althuizen is zegt genoeg). Ik was thuis dan ook redelijk voorzichtig met het promoten van deze kleine, iets andere bbq.
Maar na 2 keer de Grillerette gebruikt te hebben ben ik niet meer de enige enthousiasteling. Ook Meneer Jansen heeft de Grillerette goedgekeurd.

Eigenlijk kan ik niet simpelweg 1 reden geven waarom ik zo’n fan ben van de Grillerette Barbeqool. Daarom geef ik er 5 😉 .

 1. Deze bbq kunnen we perfect gebruiken op de boot. Wie mij al langer volgt weet dat wij bij mij mooi weer vaak met de boot weg gaan. Zo ook in de zomervakantie. En wat is er dan fijner dan de dag afsluiten met een bbq? Tot nu toe konden we dat alleen doen als we een ligplaats hadden aan een kade of bij een strandje waar we de bbq op konden zetten. Een hete bbq zet je niet graag op een teakhouten dek.
  Deze bbq hebben we snel aan, kan gewoon op de tuintafel staan en na gebruik kunnen we de bbq in de tas opbergen en in de boot leggen. I-de-aal.
 2. Wanneer je een wat kleinere tuin hebt dan is een staande bbq vaak niet zo’n fijne combinatie met spelende kinderen. Of wat te denken van bbq’en op een balkon? Deze bbq plaats je natuurlijk gewoon op de tafel, geen kind die erbij kan. Hoewel de kinderen op “gewone” dagen eigenlijk altijd aan tafel moeten blijven zitten tot iedereen klaar is met eten, hoeft dat bij ons met bbq’en niet. Dan is het een mix van spelen, eten en gezellig erbij zitten.
 3. Zodra het even kan eten wij ’s avonds lekker buiten. Bij voorkeur met vlees of vis van de bbq. De enige reden waarom we soms besluiten om dat niet te doen, is tijdgebrek. Het liefst gebruiken we de Weber ipv de gas bbq (de houtskool geeft toch echt een beter bbq-smaak), maar die is nou eenmaal niet in 5 minuten aan. Deze Barbeqool wel!
 4. In de 15 jaar dat ik “op mezelf” woon (en samenwoon overigens) heb ik tot afgelopen weken, nog nooit (nee, echt nog nooit) de bbq aangezet. Onze rolverdeling was helder en duidelijk. Ik de ingrediënten, Meneer Jansen de bbq. Aangezien ik de Grillette Barbeqool in zijn geheel wilde testen, werd deze verdeling (ik denk eenmalig) omgewisseld. Resultaat? Een perfect werkende bbq, chaos in de keuken 😉 .
  Maar goed, met een deze bbq kan er ook zonder man in huis gebarbecued worden!
 5. Tot slot een wat meer specifieke reden. Zoals eerder te lezen was hebben wij in onze familie nogal wat voedsel intoleranties. Hoewel ik zelf wel tegen kruisbesmetting kan, geldt dat niet voor mijn zus. Iemand met een coeliakie (gluten-intolerantie) wordt meestal niet blij van een grote gezamenlijke bbq met familie of collega’s. In ons geval betekend dat meestal dat er ófwel een aparte wegwerp bbq is voor mijn zus óf dat haar vlees als eerste gebakken wordt. Ik weet niet of je wel eens zo’n bbq voor eenmalig gebruik aan hebt gehad?… Niet echt fantastisch..
  Ik kan me voorstellen dat je een Barbeqool eenvoudig zelf meeneemt. Je zet het zelf aan en met de deksel erop weet je ook zeker dat er geen rondvliegende stokbroodkruimels op je vlees komen. Na het eten laat je de kool even afkoelen, gooi je die weg en en je neemt de Grillerette Barbeqool zo weer mee naar huis. Ben je niet meer afhankelijk van de mogelijkheden die de locatie of gastheer/vrouw voor je heeft.

  Hamburger, glutenvrij broodje van Schär en smullen maar.

8 reacties

 1. Pauline de Kroon

  Hoi, ik vind dit ideaal klinken. Zoekend via Google kon ik nog niet vinden wat dit kost en waar je hem kan kopen? Kun jij me dat vertellen?

 2. JJ

  Brandgel icm met eten, lijkt mij niet echt gezond

 3. Mevrouw Jansen

  Ik gebruikte speciale gel voor bbq’s.

 4. Mevrouw Jansen

  Je koopt deze bij Media Markt en de basis kost 99.95.

 5. els

  Helaas echt nergens te vinden al googlend waar te kopen!
  Bij Mediamarkt echt niet te vinden op hun site…
  Zou zooooo fijn zijn als ik hem ergens kan kopen 🙂
  Hoor graag van je!
  Hgr,
  Els

 6. Milly Hörning

  Iemand nog op zoek naar deze BBQ?

 7. ingrid

  Heerlijke BBQ zeker voor met ze 2en en de BBQ brandgeld 2,19€ bij de AH net zoals de grillette nu bij de AH voor 59,95€
  Wij zijn er blij mee

 8. Mieke

  Bij de derde keer in gebruik brandde de hele BBQ binnen 3 minuten af. Bodem blijkt van plastic te zijn. Gelukkig dat we een brandblusser hadden anders had zomaar onze chalet vlam kunnen vatten. Levensgevaarlijk ding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑