eten & drinken - wonen - kids - DIY

Dat ga ik nooooit doen……

Ja hoor, ik heb er weer een op mijn lijstje. Weer iets gedaan waarvan ik vroeger zei: “als ik moeder ben, ga ik dat nooit doen!” Waar dit over gaat?
Ik zal maar meteen met de billen bloot gaan (hoe toepasselijk in een blog over zindelijk worden), ik heb een potje gekocht voor de jongste mini Jansen van € 45,- (!!!!).  Waarom? En of het zin heeft gehad?

Ik zal eerst maar beginnen bij het “waarom”. Hoewel het zindelijk worden bij onze oudste eigenlijk moeiteloos en natuurlijk verliep, bleek dit bij de tweede toch een heel ander verhaal. Ik ben hierin geen pusher, maar als je zelfs van de peuterspeelzaal en het kinderdagverblijf opmerkingen krijgt dan is dat een signaal.

Mijn jongste wilde simpelweg niet op een potje of een wc gaan zitten. Te hard, te koud, en “zit niet lekker” was zijn eenvoudige en duidelijke uitleg. Zelfs een poging van opa tot enthousiasmeren mocht niet baten. Toen opa hem een brandweerauto beloofde bij de eerste plas op een potje, was zijn antwoord: “ik hoef ook helemaal geen brandweerauto van jou opa”….

Toen vertelde mijn collega dat het kopen van een ander potje bij hen succes had gehad. “Natuurlijk” hadden we dat ook geprobeerd, maar we hadden eigenlijk alleen een andere kleur gekocht en hem zelf een potje laten uitkiezen. Het bracht me echter wel op het idee om eens te kijken wat er eigenlijk te krijgen is op dit gebied. Bij Bol.com viel mijn oog op de pot der potjes. Namelijk een potje met een zachte zitting! En als bonus staan er zelfs nog apen op, dat zijn zijn lievelingsdieren.

Toen de prijs,€ 44,95 (slik). Maar uiteraard wist ik deze enorme kostenpost  wel heel snel te verantwoorden hoor. Want stel dat mini Jansen 2 maanden eerder zindelijk wordt dat scheelt dat al snel zo’n 5 pakken luiers en dan heb je het er zo uit. En dan heb je in ieder geval alles geprobeerd toch?

Vooral dit is helemaal te gek. De wc heeft zelfs een bakje voor de beloningssnoepjes 😉

En of het werkt? Nou en of! Hij is helemaal weg van zijn eigen wc. We zijn begonnen met elke keer 10 tellen op het potje zitten en dan een beloning. Nadat er 3 x ineens een plas kwam heeft hij het trucje door. Binnen 2 weken zegt hij nu al zo’n 3 keer per dag dat hij op zijn wc wil plassen en met succes.

Je begrijpt, deze blog is geschreven door een trotse én opgeluchte moeder. Met zijn 3,5 heeft hij nog even tijd om echt goed zelf naar de wc te kunnen voordat hij naar de kleuterschool gaat. Pff 😉

 

4 reacties

 1. Nathalie - Volgmama

  Dat is wel een heel leuk potje! Wij hebben een prinsessenpotje met een deuntje aan de hendel als je doortrekt. Af en toe gaat mijn dochter erop zitten maar ik wil het ook niet dwingen. Ze is nu 2 jaar.

 2. MetMirjam

  Onze dochter wil ook echt niet. Ze kan ongeveer poepen en plassen op commando en weet precies te vertellen wat ze gaat doen, maar dan wel in de luier… ze is nu bijna 3 en ik heb nog geen haast, maar misschien dat dit potje bij ons over een tijdje ook kan werken!

 3. Mevrouw Jansen

  Ja gek he? Hij wilde ook echt niet. Hij zegt nu ook zelf dat deze wel lekker zit en is nu gelukkig helemaal enthousiast en trots.

 4. Mevrouw Jansen

  Oh die zou mijn dochter ook geweldig hebben gevonden. Bij haar was een knalroze potje van het kruidvat al genoeg om enthousiast te worden ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑