In december en januari staat Elst (in Gelderland) een aantal weken in het teken van Het Winterfestijn. Een grote kunstijsbaan wordt midden in het centrum geplaatst. Daarachter staat pannenkoekenvilla Hartelust. En het was dan ook geen verrassing dat we na het middagje schaatsen daar terecht kwamen 😉 .

Informatie vooraf:

Op de website kun je de menukaart downloaden. Op de webpagina zie je direct al deze tekst:

  • Wij serveren glutenvrije pannenkoeken of pannenkoeken met sojamelk tegen een meerprijs van € 0,50
  • Heeft u een allergie , meld het ons vooraf aan uw bestelling!
  • In verband met mogelijk wisselende etiketten van de producten die wij aangeleverd krijgen, geven wij pas informatie over de allergenen na controle ter plekke.

Zo fijn als een restaurant hier op de website al helder over is. Dat geeft vertrouwen!

Informatie in het restaurant:

Ondanks dat wij niet gereserveerd hadden, kon ik toch een glutenvrije sojamelk pannenkoek bestellen. Ik besloot voor mijn vaste ingredienten appel en rozijnen te kiezen.

Bij het opnemen van de bestelling werd gevraagd of ik een echte allergie had. Ik gaf aan dat het een intolerantie is. Daarop kwam nog de check: “dus het hoeft niet perse een nieuwe pan te zijn? Heel goed!

Keuze:

Ik koos dus voor mijn vaste pannenkoek recept. De kids besloten allebei om frietjes met een frikadel te nemen. Een van de mini-Jansen zegt ook geen pannenkoeken te lusten (inderdaad, zegt…), de andere mini-Jansen had er op deze dag niet zo’n zin in.

Frietjes à la HARTelust

Dat vind ik ook meteen een van de voordelen van dit restaurant. Er zijn naast pannenkoeken nog een aantal andere gerechten te verkrijgen. Ideaal wanneer niet iedereen in het gezelschap van pannenkoeken houdt.

Omgeving:

Het interieur kan ik het best omschrijven als “vrolijk”. Geen oud-hollands gebeuren met rood/wit geblokte kleedjes, maar modern en volop kleur. Voor kinderen erg aansprekend.

In de zomer is er buiten een mooie speeltuin, maar ik denk dat de mini-Jansen zelfs dan liever binnen spelen. Ze hebben namelijk een aparte kids-ruimte met een ballenbak en klimtoestel. Wij bleken de perfecte plek te hebben. Vanaf onze tafel konden we net in de kidskamer kijken.

Daarnaast is aan een aantal kleine dingen te merken dat ze echt op kinderen zijn ingespeeld. Het rietje in het drinken is korter gemaakt zodat het makkelijker drinkt. Ze hebben verschillende kleine kleurplaten (welk kind kleurt immers zo’n hele kleurplaat tijdens het eten?). En zelfs op het toilet is er een speciale wastafel voor de kleine bezoekers.

Eten met intolerantie:

Ik heb hier heel goed kunnen eten en na afloop nergens last van gehad. Ze hebben zelfs verschillende desserts zonder ijs, dus ik heb na afloop zelfs mee kunnen doen met een nagerecht (perzik met nootjes). Voor de kinderen hadden ze een raketje. Dit staat niet op de kaart maar gelukkig weten we inmiddels dat je hier wel naar kunt vragen. Hier dus ook.

Mijn pannenkoek was niet dé lekkerste ooit, maar wel prima. En omdat het zo’n goede bediening was en leuk voor de kinderen gaan we er zeker weer naar toe.

Eten zonder intolerantie:

De kaart biedt qua pannenkoeken echt voor ieder wat wils. Zoet, hartig, Hollands, internationaal, alles is er. Daarnaast is er dus tevens een kleine kaart voor wie geen pannenkoek wil.