eten & drinken - wonen - kids - DIY

Hubelino (What? Ja, Hu-be-li-no)

20160722_121949_001

Mijn bouwwerk, ziet er best goed uit toch?

Zelf een knikkerbaan bouwen, dat kan met Hubelino. Met deze “duplo” blokken met een gootje, bouw je de meest fantastische (of inderdaad, ook iets minder fantastische) knikkerbanen.

Via mijn werk (als PR-adviseur) kwam ik in contact met de man achter Hubelino en zag op de beurs ook een enorme knikkerbaan. Dat wilde ik thuis natuurlijk ook wel eens uitproberen. En zo geschiedde.

Weten wat we ervan vinden en kans maken op een doos Hubelino?

We beschikken thuis over een enorme kist Duplo (en dat is de combineren met de Hubelino stenen) maar om eerlijk te zijn wordt daar amper mee gespeeld. Liz is niet echt een bouw-kind. Stan lijkt dat wel te zijn, maar mist nog de handigheid om zelf “echt” iets te bouwen.

Dus bij wijze van test heb ik ze eerst zelf een beetje laten aanrommelen. 20160722_115917Het eerste wat mij opviel is dat het toch nog best moeilijk is. Het vereist best wat inzicht om in te schatten dat je eerst hoog moet beginnen en dan “de baan” langzaam naar beneden moet bouwen.

Liz gaf al snel de moed op. Te moeilijk en te weinig bouw-interesse. Stan (2 jaar) vond het reuze interessant maar met name omdat hij de geweldige knikkerbaan die mama (ik dus) met moeite had gebouwd weer uit elkaar te halen…

Nee, om deze test een eerlijke kans te geven moest mijn neefje (5 jaar) ingeschakeld worden. En wat een verschil! Hij moest eerst zien wat precies de bedoeling was maar ging daarna meteen aan de slag. En hij bedacht totaal andere constructies dan ik had gedaan.

Mijn neefje in actie. De meegeleverde onderplaat bleek voor hem te klein ;-).

Mijn neefje in actie. De meegeleverde onderplaat bleek voor hem te klein ;-).

Mijn conclusie is dan ook dat Hubelino vooral geschikt is voor kinderen die fan waren (of nog stiekem zijn) van Duplo maar daar een beetje mee uitgespeeld zijn. De perfecte manier om nog veel langer van het eerder gekochte Duplo te genieten.

Win-actie

Win-actie: Ik mag een doos Hubelino weggeven!

hubelino-set-45-delig-595x451

Is jouw zoon, dochter, neefje, nichtje of buurkindje eigenlijk klaar met Duplo en zou een Hubelino goed van pas komen? Doe dan mee. Wat je ervoor moet doen? Eigenlijk alleen maar laten weten dat je graag kans maakt op deze 45-delige set. Dit kan via een reactie onder dit artikel, per email of via Instagram of Facebook. Op 15 oktober kies ik een winnaar.

49 reacties

 1. Malou

  Dit lijkt mij super voor onze Stef! Weer een nieuwe uitdaging naast het bouwen van dierentuinen, werkplaatsen, boerderijen en treinstations.

 2. Anita Dokter

  Leuk voor onze dochter van vier! Ze vind duplo af en toe nog leuk. Maar met dit erbij word het weer een feestje! Later kan de jongste er weer mee spelen. We hebben een grote bak vol dulpo stenen en meestal worden er huizen of schuren mee gebouwd. Dit zou een leuke afwisseling wezen!

  Groetjes Anita

 3. Mariken Braam

  Helemaal super leuk voor mijn zoontje Luuk.

 4. Marjonel

  Dit lijkt me super voor onze 2 kids! Pakken nog steeds graag de duplodoos en proberen telkens een plastic knikkerbaan in elkaar te zetten, die dan weer omvalt……. ziet er echt gaaf uit!

 5. Manon

  Ja ik ben fan! Dublo is een van de weinige dingen waar mijn dochter van 7 en mijn zoon van 3 samen mee spelen. Mijn zoon vindt knikkerbanen geweldig en voor mijn dochter ontstaat er zo een nieuwe uitdaging aan het spelen met de duplo. Dus ik zou graag winnen

 6. Joyce nijssen

  Oh wat leuk! Hier een 3 jarig meisje die deze graag wil winnen, maar stiekem wil haar grote broer van 9 dit nog liever. Beide hebben ze het al op hun verlanglijstje voor 5 december staan. Dus zou leuk zijn als ze deze winnen en dan een uitbreidingsset van Sinterklaas krijgen.

 7. Linda Dijker

  Jaaaaaa, deze wil ik graag winnen voor mijn twee meiden van 4! Hij stond hier ook al op het Sinterklaaslijstje haha. Een mooie uitbreiding op de grote krat met duplo….. Ok stiekem wil mama er ’s avonds mee spelen als de kinderen op bed liggen, ssssssssttt 😀

 8. Lilian

  Onze kinderen zijn helemaal fan van knikkerbanen! De Hubelino knikkerbaan staat dan ook hoog op ons verlanglijstje, wat zou het onwijs gaaf zijn als we deze set mogen winnen ☺️

 9. Robert, Ischara en Oliver

  We zouden dolgraag meedoen, dat worden leuke speeluurtjes voor heel de familie.

 10. Nicoline Bruinsma

  Super leuk voor mijn oudste van 5 jaar. Van jongs af aan met duplo gespeeld en hele bakken vol hebben we liggen, maar wordt dus de laatste tijd niet zo veel meer mee gedaan en als ik het zo lees, is dit de oplossing! <3

 11. Inge Mannessen

  Ja. Wij doen mee..Hubelino is helemaal te gek!! En een Hubelino-knikkerbaan is nooit groot en hoog genoeg…..

 12. Caroline Vriens

  Super leuk om als techniekcoördinator bij ons op school in te zetten om duplo nog aantrekkelijk te maken😍

 13. Els Wanders

  Deze zouden wij heel erg graag winnen! Kunnen papa en mama mooie bouwwerken maken samen met de Duplo, met daaromheen/doorheen een knikkerbaan. Lisa (2 jaar) is voorlopig nog niet uitgekeken op haar Duplo en speelt er erg graag mee, met de Hubelino nog meer jaren speelplezier!

 14. Jannemiek Hanszens

  Hier 2 meiden van 3 en 5 die heeeel veel met duplo gespeeld hebben en daar flink wat fantasie en creativiteit in kwijt konden. De krat staat nu alleen al een tijdje onaangeroerd in de kast. Tijd voor een nieuwe uitdaging dus… Hopelijk kunnen ze die binnenkort aan gaan met Hubelino. Let’s keep our fingers crossed😊

 15. eva willems

  Dit zou echt super zijn voor mijn 2 dochters. Ze houden zo van bouwen en spelen graag met een knikkerbaan. Dit is de ideale combinatie!!!

 16. Jeanet Schaap

  Wat zou ik daar graag winnen en wat zou ik veel kinderen blij maken… allereerst mijn eigen 3 kids, geweldige aanvulling op de duplo mand in de woonkamer.
  Maar ook 30 kinderen in mijn kleuterklas. Ze zullen genieten, samen bouwen en overleggen. Top!!

 17. Ellen

  Graag, voor onze peuter en kleuter die samen graag met duplo bouwen

 18. Astrid Ouwens

  Dit zou echt super leuk zijn! Zeker nu het binnenspeel weer er weer aan komt. Mijn zoontje gaat dit echt super leuk vinden en gaat gegarandeerd zorgen voor uren bouw plezier. En wij vinden het ook niet erg om mee te bouwen

 19. Hilde Gomis

  Wat n leuke actie!! Speel heel graag mee voor onze 3 jarige dochter die helemaal duplo gek is! Dat zou een geweldige aanvulling zijn.

 20. bsmit

  Ik zo graag doos winnen voor mijn zoontje van 8 jaar met beperking die helemaal weg is van knikkerbanen en gek op duplo
  hij zal dit geweldig vinden maar helaas voor ons niet mogelijk is aan te schaffen

 21. Hanneke van den Akker

  Zou helemaal fantastisch zijn voor onze drie bouwers Mathijs van 5 en Jurre en Sven van 3. Mega duplo en lego fanaten, gaat geen dag voorbij zonder n mooi bouwwerk op de eetkamertafel, de bouwtafel in de speelkamer of op het vloerkleed bij de bank.. ik duim!

 22. Lieve Dedecker

  Wij zijn fan! Daagt uit tot creativiteit, puzzelen, samenwerken,…! Heb ik mogen ervaren in mijn klasje. Top-speelgoed! Zou ook super zijn voor ons zoontje, Ralph!

 23. Robin Satter

  Dat zou supergaaf zijn voor onze Thom. Hij wordt binnenkort 4jaar en is gek op knikkerbanen. Hij kijkt graag naar youtube filmpjes van hubelino, hoe die ze vindt geen idee. Voor zijn verjaardag krijgt hij dan ook hubelino en het zou gaaf zijn als hij met dit pakket een nog grotere baan kan bouwen.

 24. Susan van Oers

  Een super leuke winactie. Onze knul stijn van 7 is altijd een bouwer geweest. Hij ging al snel over op lego maar bouwt nog vaak mee als zijn broertje Bram van 2,5 er mee zit te spelen. Het zou ook heel mooi zijn als hij voor z’n broertje een baan kan bouwen die daar nog net iets te klein voor is, maar knikkerbanen wel super fascinerend vindt!

 25. Heidie

  Onze kinderen van 6 en 4 zijn inderdaad behoorlijk uitgespeeld met de Duplo, terwijl ik nog een aardig krat heb staan. Ik weet ook heel zeker dat ze als ze een nieuw speelelement zoals die geweldige knikkerbaan kunnen toevoegen als speelelement, die Duplo-krat weer heel vaak tevoorschijn komt! En die knikkerbaan is natuurlijk heel erg leuk speelgoed voor zowel jongens als meisjes. En vooruit, ik beken, mama vindt het eigenlijk ook leuk om mee te mogen bouwen aan een supersnelle knikkerbaan!

 26. Carola heufkens

  Wauw dat zou een super uitdaging zijn voor onze zoon van 10. Hij heeft het bouwen met duplo nu onder de knie en dit zou een enorm leuke motivatie voor hem zijn om zijn grenzen weer te verleggen !

 27. Gerda van der wel

  Ik zou het graag willen winnen voor mijn kleinzoon. We hebben al veel duplo, dit zou een prachtige aanvulling zijn.

 28. Wout

  Super gaaf voor mijn twee zoontjes! Duplo is nu al super, en wordt nu nog leuker.

 29. Elma

  Op onze school zijn we bezig met het opzetten van techniekkasten. De hubelino knikkerbaan zou en mooie aanwinst voor ons zijn.

 30. Suus D

  Ik doe heel graag mee voor in kleine meid.. ze vindt knikkerbanen echt geweldig..!! 😊😊

 31. Karlijn

  Hubelino is echt super! Wij hebben nu alleen te weinig baanonderdelen om al onze ideëen uit te kunnen werken :). We loten dus graag mee :).

 32. Nienke de Groot

  Leuk! Ik hou van speelgoed waar mijn kinderen van 1,5 en 4,5 samen mee kunnen spelen. De oudste houdt van bouwen, de jongste is gefascineerd door alles dat rijdt en rolt. Ik zeg: match!

 33. E. Kuppens

  Niet alleen mijn eigen kinderen spelen graag met Hubelino (4 en 5), maar ook ‘mijn’ kinderen in de klas zijn er dol op!
  Helaas is Hubelino te duur om aan te schaffen van mijn klassenbudget:-(
  Ik zou het geweldig vinden om Hubelino aan te kunnen bieden aan de kinderen die extra uitdaging nodig hebben!

 34. Lisa

  Jaa ik zou super graag winnen voor mijn zoon. We hebben dit speelgoed al heel lang op het oog en ik wil tzt sowieso er wat van aanschaffen.

 35. Laurie

  Dit lijkt me leuk voor op school en thuis!

 36. Ingrid

  Ik wil heel graag meedoen om te winnen

 37. Tessa

  Hier vier bouwers in huis, papa en mama doen namelijk graag mee ;-). Dus hubelino zou hier welkom zijn als uitbreiding op de berg duplo die we al hebben.

 38. Miranda Schipper

  Ik zou heel graag willen winnen voor onze zoon lars!

 39. Sonja Hubregtse

  Ik had een zakje vol met knikkers
  van die grote en die kleine
  t’Waren hele mooie knikkers
  en ze waren allemaal de mijne
  Tot een jongetje aan mij vroeg
  Wil je met mij spelen?
  we knikkeren samen tegen die ploeg
  en de winst zullen we eerlijk delen
  Maar t’ging niet zo goed en op ’t gemakje
  raakten we al onze knikkers kwijt
  Ik zit nu met een heel leeg zakje
  en een verschrikkelijke spijt
  Nu is er een stoere knikkerbaan,
  Één die je zelf kan bouwen.
  Waarbij de knikkers door alle bochten gaan,
  En rollen soms wat onbehouwen.
  Deze is nu zelfs te winnen,
  In mooie bochten en gave kleuren.
  Het uren bouw en speelplezier kan nu echt beginnen,
  Waardoor de knikkers er doorheen kunnen scheuren..

 40. Noortje

  Voor mijn oudste dochter Janske van 6 en mijn Freek zoontje van 4. En zijn zij uitgespeeld mijn kleuters van obs Darwin in Oisterwijk!

 41. Helen Kroeze

  Wat zou mijn klasje hier blij van worden!
  Groetjes Helen

 42. Hanneke Poels

  Wat lief dat je een Hubelino knikkerbaan weggeeft! Onze oudste is er weg van!

  ▀██▀─▄███▄─▀██─██▀██▀▀█
  ─██─███─███─██─██─██▄█
  ─██─▀██▄██▀─▀█▄█▀─██▀█
  ▄██▄▄█▀▀▀─────▀──▄██▄▄█ IT!

  XXX Hanneke

 43. Saskia

  Heeeel graag, wat een geweldig lief aanbod. Wij doen graag mee

 44. Sigrid

  Leuk! Via de Hubelino pagina kom ik hier terecht want ja, dit vind ik nou echt een mooi product. Ik kan heel blij worden van een “slim”product. Maar het gaat natuurlijk om de kinderen 🙂 Bij de plaatselijke speel-o-theek hebben we het al kunnen lenen, en dat was een succes! Zelfs bij onze achtjarige. Ik doe dus graag mee. Dit zou een prachtige verrassing zijn die ik vast niet kan bewaren tot Sinterklaas 😉 Over Sinterklaas – chocoladeletters… gesproken: handig ook je chocolade overzichtje. Met diezelfde achtjarige zitten we een beetje in hetzelfde “schuitje”. Hoe dan ook, wij duimen!

 45. Leone

  Ik ben me pas aan het verdiepen in hubelino. Ontzettend leuk, ik denk dat mijn man en ik er ook veel plezier van kunnen hebben!

 46. Jeanine

  Ja leuk voor mijn 3 jarige duplo fan
  Vorige week nieuwe grondplaten gehad en de bouwwerken die er stonden opgeruimd en genoeg blokken om te gebruiken en dus ook alle ruimte weer om een mooie knikkerbaan te bouwen

 47. Marita Cuypers

  Wat zou dit leuk zijn voor onze kleinzoon, hij is dol op Duplo, dus dit zou een prachtig extraatje zijn, om toch tot een ‘nieuw level’ te gaan.

 48. Miekske Dingens

  Wat een lieve actie, dolgraag waag ik een kansje voor deze leuke knikkerbaan, wat zouden vader en zoon het geweldig vinden om dit samen te kunnen bouwen!!! <3

 49. Gineke Moes

  Wat gaaf! Briljant idee zeg, zo’n knikkerbaan! Denk dat zoonlief hier heel wat uren mee kan spelen 😁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑