eten & drinken - wonen - kids - DIY

Koken met IKEA (koemelkvrij, lactosevrij en glutenvrij)

Ik was altijd al een grote fan van IKEA maar nu nóg meer. En niet door de nieuwe (overigens prachtige) collectie, maar door de Food Market ná de kassa’s. Allereerst valt het op dat er in de Food Market verschillende dingen zijn die óf glutenvrij zijn óf melkvrij. Denk hierbij aan het gebak, de negerzoenen of letterkoekjes. Dat is fijn, maar voor mij helaas niet voldoende.

Echter vond ik ook 2 dingen die het allebei zijn.  Allereerst deze rösti, of aardappelpannenkoeken zoals wij die noemen. Veel mensen moeten lachen als ik het heb over aardappelpannenkoeken, maar als je kijkt bij de ingrediënten, zie je dat zelfs Ikea ze zo noemt 😉 .

Als ik deze zelf maak voeg ik altijd glutenvrije bloem toe voor extra binding.  Deze bevatten dat echter niet! Eerder reed ik naar Kaufland (in Dtsl) voor deze aardappelkoeken, zo fijn dat ze nu ook dichter bij huis verkrijgbaar zijn.

Deze heb ik in de oven bereid. Ik denk dat ze nog lekkerder zijn als je ze bakt in een koekenpan.

Deze zijn echt ideaal wanneer je heel snel “een aardappel” wilt toevoegen aan je diner.  Het lekkerste is het om ze in een koekenpan te bakken zodat ze knapperig worden. Ik heb deze ook in de oven bereid.  De temperatuur moet dan echter wel hoger dan op de verpakking staat (ongeveer op 220 graden). Ook heb ik ze even ingespoten met een heel klein beetje olijfolie.

De ingredienten van de Rösti, of aardappelpannenkoeken.

Dè ballen

Let goed op dat je wel de kipballetjes koopt en niet de “gewone” Zweedse balletjes.

Aangezien glutenvrij én koemelkvrij eten in het Ikea restaurant eigenlijk een drama is, kom ik meestal niet verder dan wat friet.  Zoooo jammer dat ze de kipgehaktballetjes niet serveren die je wel in de foodmarket hebt.  Deze zijn super lekker, zonder tarwe, gluten en koemelk én zonder varkensvlees.

Op de verpakking staat dat je deze balletjes zowel in de oven, magnetron als frituurpan kunt bereiden. Ik hou van “knapperige” ballen maar wil daarvoor niet meteen frituren. Ik koos er daarom voor om ze in een koekenpan te bakken. Gaat prima!

De ingrediënten van de kipgehaktballetjes

En ja, als we er dan toch zijn dan mogen de kids bij de snoepjesmuur wat snoepjes uitkiezen. Extra voordeel, ook hierbij staan heel duidelijk de allergenen aangegeven.
Mocht je binnenkort naar Ikea gaan, smakelijk eten alvast 😉

1 reactie

  1. Ohana

    Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑