Sinds mijn dochter zo ongeveer de grootste fan is van Meisje Djamillia komen we zo af en toe weer eens bij Jamin (hele goede marketingmove van Jamin ja 😉 ). Mede door dit soort “snoepvideo’s” vindt mijn dochter het geweldig om zelf wat gekke snoepjes uit te zoeken bij deze winkel.

Afgelopen keer mochten de mini Jansens  zelf een snoepzakje maken en uit de bakken een paar snoepjes scheppen. Ze hebben hiervoor een mooi “ingrediënten-systeem”. Met symbolen wordt namelijk aangegeven welk snoep melkvrij is of bijvoorbeeld glutenvrij. Daarmee kunnen kids die niet alles mogen eten, tóch zelf uitkiezen.

Mijn oog viel op deze spekken, omhuld in pure chocolade. En tot mijn vreugde zijn deze zelfs voorzien van het melkvrije logo! Enthousiast besloot ik zelf ook een snoepzakje te maken met deze spekken. Eenmaal betaald besefte ik me dat er geen glutenvrij logo bij stond en het dus waarschijnlijk tarwe bevat. Stom! Kan ik het zelf niet eten… Gelukkig waren de kids heel blij met deze vondst.

Chocospekken met het melkvrije logo

Toch besloot ik op de website van Jamin op te zoeken wat de ingrediënten zijn. Misschien zorgt bijvoorbeeld gerst ervoor dat het niet glutenvrij is, en ik het dus wel zou mogen eten (met een tarwe intolerantie). Tot mijn verbazing staat er bij de ingrediënten niets van gluten. En enkel soja is dik gedrukt, dus het enige allergeen? Zou het dan toch?

De ingrediënten zoals deze op de website van Jamin staan.

Ik besloot voor de zekerheid toch een bericht aan Jamin te sturen aangezien op de website deze spekken in kleine zakken worden afgebeeld en niet als schepsnoep. Wellicht is het toch een net iets andere versie. Ik kreeg hierop heel snel een reactie. Het blijken dezelfde spekken en ze stuurde nog even de ingredienten:

Hierop staan dezelfde ingredienten als op de website. Echter staat hierbij wel bij de allergenen; gluten. Tja, wat moeten we nu geloven? Aangezien ik op tarwe niet zo sterk reageer als op koemelk besloot ik het er wel op te wagen. Ik heb gelukkig nergens last van gehad. Maar ik kan me voorstellen dat iemand met coeliakie dit niet neemt. In dat geval zou ik toch even wat meer onderzoek doen. Wellicht is het toch een foutje. Het valt me namelijk wel op dat alle anderen allergenen met hoofdletters worden vermeld, en gluten als enige met een kleine letter.

Kortom, ik kan dus helaas niet zeggen dat deze chocospekken 100% zeker glutenvrij zijn. Wél dat ze melkvrij zijn en heeeeel erg lekker!