eten & drinken - wonen - kids - DIY

Jansen ♥ Fluff (koemelkvrij, lactosevrij & glutenvrij)

Ik heb sinds kort een nieuwe liefde. Wit, zacht, zoet en in een pot met rode deksel. Hij draagt de naam Fluff.  Tijdens een van mijn recente bezoekjes aan de supermarkt bedacht ik me dat dit er eigenlijk heel lekker uitziet, maar ik geen idee had wat je ermee zou moeten doen. Reden genoeg om het een keer te kopen.

Inmiddels ben ik fan. Zo maakte ik er al bonbons mee (sorry, geen foto. Ze waren al op voordat ik er erg in had 😉 ), maar ik heb nu ook ontdekt dat je van een simpel (glutenvrij) biscuitje in een handomdraai een waar gebakje maakt.

Hoe?
Je hebt maar een paar dingen nodig. Glutenvrije biscuits (ik heb de Digestive van Schär gebruikt), Fluff en melkvrije chocolade om te smelten (bijvoorbeeld deze van Jumbo). Met deze kant en klare producten maak je in een paar stappen van de eenvoudige koekjes iets heel lekkers. Ideaal wanneer je geen zin of tijd hebt om zelf iets te bakken.

Slechts 4 stappen:
1. Chocolade smelten.
2. Fluff op een biscuitje
3. Andere biscuitje er bovenop en deze iets aandrukken
4. Gesmolten chocolade erop en een beetje uitstrijken
5. Chocolade even laten stollen en genieten maar

De smaak en textuur van Fluff kan ik het best omschrijven als de binnenkant van een negerzoen, maar dan iets plakkeriger. En dat zonder melk! Enthousiast door mijn eerste biscuit-gebakje besloot ik direct een variant te proberen. Ik ben namelijk dol op chocolade met jam, dus ik voegde ook nog jam toe. En.. lekker! Het is net even wat frisser van smaak.

Kortom, ik denk dat deze nieuwe liefde nog wel even blijft. Ik heb een groot vermoeden dat er nog wel een keer een recept of idee zal verschijnen op mijn blog met een rol voor “mijn” Fluff.

Voor de volledigheid uiteraard ook de ingrediënten:

2 reacties

  1. Neleke

    In welke supermarkt heb je fluff gekocht? Tziet er ontzettend lekker uit!

  2. Mevrouw Jansen

    Ik kocht fluff bij onze (best kleine) Albert Heijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑