Toen ik een persbericht ontving over de nieuwe rijstsoorten van Tilda scrolde ik er in eerste instantie snel doorheen. Tot mijn oog viel op deze variant. Kant en klare rijst die je alleen maar in de magnetron hoeft op te warmen. Mijn eerste reactie? Hmm, kan dat lekker zijn? Daarna zag ik dat er ook een variant is met roerei, wat kruiden en erwtjes. Bij navraag bleek deze ook nog eens glutenvrij én melkvrij te zijn! Kortom, reden genoeg om deze eens te proberen.

Het bereiden blijkt echt super simpel. Het zakje openknippen, even in de magnetron en klaar!

De smaak en structuur van de rijst heeft me echt positief verbaasd. Op de avond dat ik deze rijst at heb ik ook de “gewone” rijst van Tilda gekookt. We proefden (uiteraard) wel een klein verschil, maar ook de kant en klare versie was echt lekker.

Gezien alle ingrediënten (het ei, een uitje, gember etc) had ik verwacht dat de rijst smaakvoller zou zijn. Of “meer compleet” kan ik misschien beter zeggen. Wat mij betreft blijft het wel echt ‘rijst’ en komt het niet in de buurt van een soort nasi (wat ik stiekem een beetje had gehoopt).

Daarom besloot ik het gerecht compleet te maken met gebakken ei, stukjes kip en wat (glutenvrije) ketjap. Jammie, dat was echt heel lekker!

Al met al kan ik deze rijst zeker aanraden als een smaakvolle “back-up” die je zeker in de voorraadkast zou moeten hebben. Heb je een keer weinig tijd om eten te koken? Met deze rijst, wat plakjes kipfilet of ham, een eitje en sojasaus, chilisaus of ketjap heb je echt een lekkere maaltijd. Je koopt deze rijst voor 1,85, o.a. bij Albert Heijn.