eten & drinken - wonen - kids - DIY

Kant-en-klare eierkoeken (koemelkvrij, lactosevrij en glutenvrij)

Hoewel ik me nog zo voorgenomen had om tijdens mijn vakantie niet te bloggen, kan ik toch niet wachten om deze vondst te delen. Ik wist meteen weer waarom ik een jaar geleden ben begonnen met bloggen. Soms ben ik zo blij met een nieuwe “ontdekking” dat ik het graag wil delen.

Deze keer gaat het om (kant-en-klare) eierkoeken die niet alleen glutenvrij maar ook melkvrij zijn!

Tijdens onze vakantie doen we elke dag een andere stad of dorp aan. Ik check uiteraard dan even (via google) of er iets glutenvrij’s is wat ik daar kan kopen.

Bij de speurtocht naar een glutenvrij restaurant in Maarssen (wat ik overigens niet kon vinden), kwam ik terecht op de website van een bakker die glutenvrije producten verkoopt. Deze bleken van Van Gils af te komen. In het assortiment zitten onder andere deze glutenvrije en melkvrije eierkoeken. Dat wilde ik heel graag proberen.

Met mijn tarwe-intolerantie zouden spelt-eierkoeken in principe wel mogelijk zijn (en die zijn ruim verkrijgbaar), maar in elke versie die ik tegen ben gekomen zit wel melk. En ja, ze hadden de eierkoeken bij de bakker in Maarssen. In de diepvries dus we moesten nog heel even geduld hebben om te kunnen proeven.

Smaak

En dan het belangrijkste, de smaak! Ik moet zeggen dat bij het zien van de koeken mijn enthousiasme iets afnam. Ze zien er best compact/droog uit, en met het idee dat ze glutenvrij zijn (wat vaak nogal droog is) was ik bang voor een tegenvaller.

Maar gelukkig had ik het mis. Ze zijn echt heel lekker! Vooral lekker zoet, en vol van smaak. Misschien ietsje droger dan gewone eierkoeken, maar echt heel lekker.

Gebakje

Bij het vinden van deze eierkoeken bedacht ik me wat je er allemaal mee zou kunnen doen qua versiering. Ik besloot te kijken of ik er op onze boot (we varen tijdens onze vakantie) een gebakje van zou kunnen maken. Uiteraard hebben we dan niet alles bij ons, maar het is gelukt!

Eierkoek met aardbei en chocolade

  1. Ik heb de platte kant van de eierkoek bestreken met (melkvrije) chocoladepasta
  2. Aardbeien in stukjes gesneden en op de chocoladepasta gelegd
  3. Met een rasp een stukje pure chocolade geraspt en deze stukjes eroverheen gestrooid.
Ingrediënten en verkooppunten

Via deze link kom je bij de website met alle verkooppunten. De ingrediënten zijn:

1 reactie

  1. Skincarebynaomi

    Ja eindelijk melkvrije eierkoeken! Geweldig. En ook super voor mijn neefje met zijn gluten en melk allergie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑