eten & drinken - wonen - kids - DIY

Kant en klare vietnamese loempia’s

Op mijn blog vind je,  van een tijd geleden, een recept om zelf glutenvrije vietnamese loempia’s te maken.  Niet moeilijk om te doen, maar wel een klusje waar je tijd voor moet maken. Ik was dan ook erg enthousiast toen ik in een Facebook groep las dat Albert Heijn kant-en-klare Vietnamese loempia’s heeft die zowel gluten- als melkvrij zijn (met “mogelijke sporen van”).

Let op,  dit geldt enkel voor de versie met garnalen,  de loempia met kip bevat wel tarwe met gluten.  Zo snel als mijn agenda het toeliet  snelde ik me naar de AH XL in de buurt.  Yes, ze waren er!

Bereiding

Elke verpakking bevat 8 kleine loempia’s (per 4 verpakt) met 2 zakjes saus. De verpakking geeft aan dat je ze kunt bakken in een oven of in een pan met een klein laagje olie. Aangezien je loempia’s meestal frituurt, besloot ik ze in een pan met een flinke laag rijstolie te frituren. Bij wijze van test deed ik er 4 in de pan en de andere 4 in de oven. 


Visueel gezien geeft dat een heel ander resultaat. De loempia’s uit de oven zien er absoluut mooier uit, meer “zoals aan de kraam”. De aangegeven 12 minuten zijn (anders dan ik had verwacht) inderdaad voldoende om de loempia’s knapperig en warm te maken.

De loempia’s die ik heb gefrituurd zijn wat bobbeliger, zoals ik dat eigenlijk ook zelf had bij het frituren van de loempia’s van mijn eigen recept.

Links de gefrituurde loempia’s, rechts de loempia’s uit de oven.

Smaak

Het verschil qua bereiding proef je ook terug. En tot mijn verbazing is de gefrituurde loempia (die er echt minder smakelijk uitziet) lekkerder. Luchtiger en krokanter. Een volgende keer zou ik er qua smaak voor kiezen om ze wederom te frituren. Qua gemak en vetgehalte zou ik de oven kiezen, want ook dan zijn deze loempia’s heerlijk.

De smaak is moeilijk te omschrijven maar doet een beetje denken aan de gefrituurde garnalen die je soms als borrelhapje ziet of bij een sushi restaurant kunt bestellen. Alleen dan smaakvoller en kruidiger.

Inderdaad, niet echt een
mooi “kiekje” maar deze foto
laat nou eenmaal goed
de binnenkant zien 😉

Bij deze loempia’s zit zoals vermeld ook 2 zakjes met saus. Ik kende deze saus nog niet. Qua smaak ben ik hier minder enthousiast over, maar dat zal vooral een kwestie van smaak zijn. Ik vind zoete chilisaus heerlijk bij loempia’s en dit is een soort smaakvolle “olie” om in te dippen.

Ingrediënten

De loempia’s bevatten uiteraard (op mogelijke sporen van na) geen gluten, tarwe, lactose en koemelk. Wel een aantal andere allergenen:

Een pak met 8 kleine loempia’s kost 3,60. Nu ik weet hoe ze smaken en hoe makkelijk het te bereiden is, vind ik dat een prima prijs. Je koopt ze bij een grotere Albert Heijn of via de site.

1 reactie

  1. Halima

    Thanks voor de review!! Ik ga morgen even zoeken in de AH ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑