Inmiddels is het een traditie dat ik de verjaardagstaarten maak voor mijn neefjes die ook koemelkvrij moeten eten. Waar ik vorig jaar nog een spiderman-taart mocht maken voor mijn neefje (die toen 5 werd), moest het dit jaar een appeltaart worden (en niet kinderachtig!).

Tja, hoe maak je van een appeltaart toch een feesttaart? En dat ook nog voor een kritische jarige? Ineens dacht ik aan het vlaggenlijntje van Bijdeb. Eenmaal op haar site zag ik ook een Batman feestpakket om te printen. Ik besloot de prints te gebruiken voor een taartband.

Een extra voordeel. Hiermee zou je ook van een suikervrije taart een feesttaart kunnen maken. Fondant, marsepein of glazuur is niet nodig.

Hoe ik het verder heb aangepakt?

Benodigdheden
  • Papier + printer
  • Dik wit papier / karton
  • Wit touw (ik gebruikte het touw voor het binden van bijv een rollade)
  • Zwart/witte rietjes (ik kocht deze bij Zeeman)
  • Zwarte stift
Werkwijze

1. Print de vlaggenlijn via deze link op de site van Bijdeb en lees de aanwijzingen voor het maken ervan.

2. Print de snoepzak van Batman via deze link op de site van Bijdeb.

3. Knip alle vlaggetjes uit en vouw ze dubbel.

4. Leg 2 lange lijnen touw neer. Doe op de punten van 1 zijde van het vlaggetje lijm en vouw het om het touw. Let op dat het touwtje niet in de lijm komt. Zo kan je altijd de vlaggen nog schuiven.

4. Pak de uiteinden van 2 verschillende touwtjes bij elkaar en doe die in het rietje. Herhaal dat met de andere kant. Daarna is het even puzzelen wanneer het onderste touwtje lang genoeg is om “te hangen” en de bovenste iets strakker te hebben staan. Als de verhouding goed is leg je onderaan het rietje een knoopje in de touwtjes.

5. Knip van het karton een strook die ruim genoeg is voor om te taart. Markeer welk gedeelte dubbel zal gaan en je dus niet ziet. Dit voorkomt dat je hier een deel van de tekst of tekening op zet. Mocht het karton niet lang genoeg zijn, plak er dan 2 aan elkaar. Simpel een heel klein stukje over elkaar leggen en (aan de achterkant) vastplakken met plakband.

6. Leg de batman prints eronder, even tegen het licht houden (bijv op een raam) en dan kan je het overtrekken met de stift. Wil je er een eigen tekst op? Ik wilde bijvoorbeeld Max 6 jaar schrijven. Schuif dan de letters die ook in Batman of Partytime zitten eronder en trek die over. Voor de missende letters moet je toch even zelf een letter maken in dezelfde stijl.

7. Bevestig te band door aan het uiteinde dubbelzijdig tape te plakken. Dan om de taart en dichtplakken.

Op de valreep vond ik eigenlijk dat er toch echt kaarsjes op hoorden. Maar ja, gekleurde kaarsjes waren niet “the best match”. De oplossing was eigenlijk heel simpel. Een kaartkaarsje van Albert Heijn past blijkbaar precies in de rietjes (van Zeeman) die ik ook gebruikte voor de vlaggenlijn. En als je de kaarsjes na het aansteken direct uitblaast gaat het perfect!

Met een mooie taart die klaar stond moest ik alleen nog even het kado inpakken. Nou, ja.. kado. Mijn neefje spaart voor een spelcomputer dus wilde graag van iedereen geld. Met de papieren boterhamzakken waar ik eerder over blogde én het overtrekken van de batman prints maakt ik deze paperbag voor het geld en home made koemelkvrije bonbons!