Het land van Jan klaassen speeltuin

Na een aantal enthousiaste verhalen gehoord te hebben over Het Land van Jan Klaassen, besloten we afgelopen week het pretpark maar eens zelf te gaan bezoeken. Eigenlijk wisten we niet meer dan dat er een speeltuin is met daarbij een poppentheater. Maar of dat echt leuk is en voldoende voor een hele dag vermaak? We gingen het zien.

Voordat de familie Jansen ergens naar toe gaat bekijk ik eerst altijd de website van de locatie (totaal geen controlfreak…). Dat geeft meestal een goed beeld van wat je kunt verwachten. Daarnaast kijk ik natuurlijk ook altijd even wat de entreeprijzen zijn en of je er wat kunt eten en drinken (en in ons geval met een extra blik op de mogelijkheden met een intolerantie).

En of we enthousiast zijn?

Website:

Om eerlijk te zijn vind ik dat de website er wat knullig uitziet. Er staan wel heel veel foto’s op, dus je krijgt een goed beeld van de mogelijkheden, maar het oogt niet echt flitsend. Daar gingen we dan, op naar Braamt (ik had ook geen idee waar dat is, blijkt achter Arnhem te liggen).

Entree:

Ook bij de entree kreeg ik vooral een “schattig” en “nostalgisch” gevoel. Helemaal passend bij het zien van de website. Maar niet het beeld wat ik heb van een heus Pretpark (op de website noemen ze zich het grootste pretpark van de Achterhoek). Maar goed, de entreeprijzen zijn dan ook erg vriendelijk. Met 2 volwassenen en 2 kinderen, inclusief parkeermunt en 4 consumpties, bleven we nog onder de 50,-. Wat hier tevens opviel was de vriendelijkheid en de gastvrijheid van de dame achter het loket. Ze gaf aan dat de eerste voorstelling al ging beginnen, dus misschien leuk om daar meteen naar toe te gaan. Wat bleek, elke dag zijn er maar liefst 3 verschillende(!) poppenkast voorstellingen in het theater.

Poppentheater

PoppenkastDus nog voor de rest gezien te hebben liepen we rechtstreeks naar het theater. Voor de kinderen een enorm ruime plek om lekker vooraan op de grond te zitten, voor de ouders (en iets kleinere op schoot zittende kinderen) stoelen er omheen. En wat een goed poppenspel! Slechts 1 poppenspeler verzorgt een hele voorstelling. De poppenspeler komt zelf ook nog even op het podium, o.a. om jarige van die dag (als die er is) in het zonnetje te zetten. Extra leuk; de voorstelling bevat de nodige humor voor ouders. En mocht je als ouder niet echt zitten te wachten op 3 voorstellingen? Overal staan tafels met de meest uiteenlopende magazines. Wat een service 😉

Speeltuin

Dorp van Jan KlaassenBuiten de 3 voorstellingen is er in de binnen- en buitenspeeltuin van alles te ontdekken. Van een “gewone”  speeltuin, tot aan een levend ganzenbord, air-trampolines, een doolhof, een trein en een waterplein. De mini-Jansen’s waren vooral erg enthousiast over het dorp van Jan Klaassen. Hier vind je verschillende huisjes waar je in kunt, of door de ramen kunt kijken. Een druk op de knop en er begint iets te bewegen in het huisje. Wat ik zo leuk vond is dat het allemaal kleine speeltuintjes aan elkaar zijn. Dus je kunt van speeltuin naar speeltuin en per tuintje kunnen de kinderen lekker zelf spelen. Zelfs de allerkleinsten kan je hierdoor vrij laten.

Horeca

De horeca gelegenheid is simpel maar prima. Je kunt een aantal gerechten bestellen en die zagen er super uit. Als je glutenvrij moet eten dan kunnen ze glutenvrije frietjes verzorgen. Daarnaast hebben ze de standaard dingen als chips (merk Croky, dus kids met een koemelk intolerantie weten dat je dan toch paprika chips kunt bestellen), snoep en ijsjes. Daarnaast mag je zoveel eten en drinken meenemen als je wilt en zijn er op het park picknicktafels, tuinsets, bankjes en loungekussens in overvloed waar je de eigen meegenomen dingen kunt opeten.

Tuinset bij Jan Klaassen

Hier kan je toch heerlijk zitten?

Nog een keer?

Met name wanneer jouw kids dol zijn op (poppenkast) voorstellingen dan is dit echt een geweldig dagje uit. Tussen de voorstellingen zit elke keer zo’n 1,5 tot 2 uurtjes. Net genoeg om weer even in een van de speeltuinen te spelen.
Stan (2,5 jaar) kon het nog niet volhouden om elke voorstelling af te kijken, maar omdat de deuren van het theater open blijven is het niet storend wanneer je dan zachtjes weg loopt.

Laantje bij Jan Klaassen

Een laantje met daarin kleine speeltuintjes.

Echt opvallend was het enthousiasme van de medewerkers en de gemoedelijke sfeer. Dat icm met de heerlijke plekken om als ouders even te gaan zitten maakt dat een dagje naar Het Land van Jan Klaassen ook nog eens heel relaxed is. Liz vraagt sinds we terug zijn ongeveer eens per dag wanneer we weer naar Het Land van Jan Klaassen gaan. Dat zegt genoeg 😉