eten & drinken - wonen - kids - DIY

Hoe geniaal, anti-slip zwemsokken! (mét win-actie)

Toen ik de vraag kreeg of ik de Sweakers van Ockyz wilde testen was ik meteen enthousiast. Want ja, als wij gaan zwemmen (in een binnenbad) hoor ik me aan het einde van de sessie voor de 877.474.328ste keer roepen “Niet Rennen!”.

Met name onze zoon heeft de eigenschap om overal rennend naar toe te gaan. Niet alleen in het zwembad, de speeltuin of bij de gym. Nee, ook van de bank naar de keuken of van zijn kamer naar die van zijn zus (en nee, we wonen helaas niet in een villa waar deze afstanden niet te overbruggen zijn). Hij mist eigenlijk een “gewone-loop-modus”.

Met name wanneer we in een zwembad gaan zwemmen met meerdere baden dan moet ik hem er dus ook steeds weer aan herinneren dat je daar dus écht niet kan rennen. Een valpartij wordt met al die randen en tegels toch al snel een bloederige bedoeling  😉 . Het gevolg is dat hij een poging doet tot lopen in combinatie met huppelen. Nog steeds niet echt veilig.

Maar omdat diezelfde zoon niet zo “in” is voor nieuwe dingen, besloot ik dat mijn dochter beter de test kon doen. Ik bestelde daarom de grijze unisex variant. Nu voor mijn dochter en later kan mijn zoon die gebruiken, zo praktisch zijn we in huize Jansen ook wel weer. En bij succes zijn een tweede paar zo besteld. En afgelopen zondag was het dan zo ver. Thuis probeerden we ze alvast een keer aan te doen.

De sokken zaten strakker dan verwacht, maar bij nader inzien is dat eigenlijk heel logisch omdat het anders geen grip geeft. Gelukkig zit er in de verpakking een handige gebruiksaanwijzing waardoor ze vrij eenvoudig aan gaan. In het zwembad merkte we dat het aantrekken alweer makkelijker ging dan de eerste keer. 

En volgens mijn dochter (7 jr) waren ze echt fijn. Ze zei niet alleen snel te kunnen lopen maar zélfs dansen op de natte tegels (heel belangrijk natuurlijk 🙂  . Daarnaast vindt ze het altijd een vervelend (lees; vies) gevoel om met haar droge voeten over de natte tegels te lopen. Ook dat probleem was opgelost.

Het enige minpuntje voor haar was toch wel dat het nog een beetje “gek” is. Niemand anders in het zwembad had sokken aan. “Stel dat iemand het gek vindt mama… ” Ze heeft ze dus wel geprobeerd, maar voelde zich nog wel wat ongemakkelijk. Kortom, we moeten nog even wennen voordat ze de Sweakers vaker gaat gebruiken. Maar deze mama is in ieder geval overtuigd van het succes van de Sweakers.

Winnen!

Wil jij ook kans maken op een paar Sweakers? Ik mag 1 paar t.w.v. 19,95 verloten. Het zijn dezelfde grijze als op de foto (dus voor zowel  jongens en meiden) en geschikt voor maat 31 t/m 34. Wil je kans maken? Laat het me dan weten als reactie onder deze blog.

Zondag 17 juni maak ik de winnaar bekend.

Er zijn overigens veel verschillende modellen verkrijgbaar, zoals te zien in deze deze link. Mocht ik nog een extra paar bestellen dan zijn deze roze voor mijn dochter wel heel erg leuk!

 

1 reactie

  1. Anita Dokter

    Ik doe graag mee! Lijkt me ideaal! De oudste gaat na de zomer op zwemles dat zou goed uitkomen. Rent en vliegt overal heen.

    Groetjes Anita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑