Kraspapier ActionSpeelgoed en knutselspullen. Kastenvol hebben we ervan. En toch zijn er altijd slechts een paar dingen favoriet. Een van de favorieten hier in huis is het kraspapier. Het concept is vrij simpel. Het zijn blaadje met een zwarte laag die je met een “pen” kunt wegkrabben. En daaronder zit dan “mooi” papier.

Vorige zomer maakten we kennis met het kraspapier waarbij onder de zwarte laag, kleurrijk regenboogpapie verstopt zat. Bij ons laatste bezoek aan action zagen we de nog veel mooiere variant. Het regenboogpapier is vervangen door blinkend en schitterend diamantpapier (zoals mijn dochter het noemt).

Voor mij als moeder vind ik dit “tekenpapier” bijvoorbeeld ideaal om mee te nemen als je uit eten gaat. Aan slechts een blokje papier en een kraspen hebben ze voldoende om de mooiste kunstwerken te maken. Of wat de denken van het maken van een tekeningen onderweg naar vakantie.

Magisch krasblok

Er is wel 1 nadeel en dat is dat het zwarte laagje dat je eraf krast een rommeltje achterlaat. Maar even met de kruimeldief of een doekje erover en het is alweer weg. Wij kochten het blok voor zo’n 2 euro bij Action.

Kunst met kraspapier van Action

De oudste mini Jansen vroeg of ik deze dan ook wel in mijn blog zou zetten, bij deze 😉