seal sealingWat een ontdekking. In “onze” speelgoedwinkel zag ik deze Self Sealing waterballonnen. Waterballonnen die je met een speciale waterballonnenpomp óf met de kraan kunt vullen, en daarna niet dicht hoeft te knopen! Ik kocht de ballonnen op de gok, want zou dit echt werken? De verpakking kon me niet echt duidelijk maken hoe het werkt.

Tot mijn verbazing is het eigenlijk best simpel. In de ballonnen zit een klein piepschuim balletje. Deze gaat op het water in de ballon drijven. Zodra je klaar bent met vullen dan sluit dit balletje de ballon af.

Waterballonnen die je niet hoeft te knopen

Ik kocht deze ballonnen bij de plaatselijke speelgoedwinkel voor slechts 1,99 per zakje. Een stuk goedkoper dan bij de varianten die ik online bij Bol.com zag. Dus even zoeken is zeker de moeite waard.

seal sealing waterbalonnen prijs

Het is vooral fijn dat kleine kinderen hiermee al heel snel zelf de waterballonnen kunnen vullen, zeker met een waterpomp die waterdruk opbouwt. Het nadeel van de “trossen” waterballonnen (de waterballonnen die je per 25 tegelijk vult en zich met een elastiekje sluiten) vind ik dat ze er heel snel mee klaar zijn en je dan toch de tuin vol troep hebt. Hiermee heb je datzelfde resultaat, maar hebben ze er ook lang plezier van gehad.

Dus ik ga deze zomer voor deze waterballonnen. Urenlang speelplezier (en rust voor mama) gegarandeerd 😉 .