De afbeelding hierboven geeft in een oogopslag weer waarom ik écht niet begrijp waarom Super Sand, Zandklei, Kinetic Sand (zelfs een fantastische naam kan de ellende niet verbloemen) ooit is uitgevonden…

Toen ik nog Leonie was ipv Mevrouw Jansen (zo’n drie weken geleden ;-)) heb ik al een keer een post op Facebook gezet omdat ik deze frustratie kwijt moest. Ik kreeg de “ik ken het” reacties, maar er waren ook vrienden die dit speelgoed juist geweldig vonden.

Destijds kon ik het niet over mijn hart verkrijgen om al het “Magische Zand” waar slechts 1 x mee gespeeld was, meteen een enkeltje richting de container te geven. En jawel, afgelopen zaterdag was de dag dat de kinderen vroegen of we “het leuke zand voor binnen” nog hadden. Ik dacht nog, ze zijn een half jaartje ouder, ik let extra goed op, en als nu weer al het zand op de grond ligt dan is het daarna gewoon opperdepop.

Het eerste kwartier begon ik zowaar te geloven dat ik de vorige keer te kritisch was geweest. De kinderen vonden het zo leuk en het zand bleef zowaar op de tafel.

20160702_115117Flashback

Maar daarna… flashback naar de vorige keer. De kleren zaten onder (en op een zwarte broek is dat niet handig). De stoelen waren bedekt met een minuscuul laagje zand, zo minuscuul dat je het niet zo makkelijk opruimt als in de tv-reclame. 

En ja, ook de vloer lag vol met zand. Ik moest er natuurlijk met mijn slippers eroverheen.Die werden vervolgens zo glad op de plavuizen van de keuken, dat ik steunend aan het aanrecht de overtocht naar de garage moest maken om de stofzuiger te pakken.

Vervolgens de mini-Jansens afgeklopt, spullen in de bak naar de container en stofzuigen maar. Omdat met name Stan het geluid van de stofzuiger vreselijk vindt gaat hij meestal op de trap zitten. Met de deur dicht.

Verrassing

Ik dacht nog heel even, ach als dit het is. Stofzuiger eroverheen en het is ook weer schoon. Tot het moment dat Liz kwam vertellen dat Stan nog zandklei in zijn hand had……op de trap…. in de gang… in zijn kleren….in zijn haar….

Dus ik vraag me echt af, zijn mijn kids niet geschikt voor dit speelgoed, of ben ik dat niet?