Glutenvrij en melkvrij oreo stapeltaartjeIk ben me ervan bewust dat ik me gelukkig mag prijzen met 2 kinderen die eigenlijk vrijwel nooit moeite hebben met het feit dat ze niet alles mogen eten. Ze vinden het heel normaal en zien ook met regelmaat het voordeel ervan in (“wij mogen gewoon iets meenemen dat we lekker vinden”). Ook de uitnodigingen voor kinderfeestjes zorgen niet voor vervelende situatie, maar het kon nog leuker.

Bij al hun kinderfeestjes geef ik eigenlijk standaard iets vervangends mee voor het taart-moment. In het begin bakte ik dan een cake of cupcakes, omdat veel kinderfeestjes beginnen met cake. Echter zijn mijn kinderen eigenlijk helemaal niet gek op cake en taart. Wel zijn het grote snoepkonten en ook koekjes vallen in de smaak. Bij het laatste kinderfeestje besloot ik daarom om maar gewoon een koekje mee te geven. Omdat ik een koekje echter té gewoon vindt (naast de andere kinderen die taart krijgen of cake gaan versieren) kreeg ik het idee om het koekje wat specialer te maken. Daaruit volgden de volgende creaties:

Koek-gebakjes (zonder oven)

Een laagje fondant op een stroopwafel, spikkels erop (die je vastplakt met bijvoorbeeld wat poedersuiker gemengd met water, jam of (koemelkvrije) chocoladepasta).

Ook Oreo’s zijn hier favoriet. Daarom plakte ik er 3 boven op elkaar, laagje fondant erop en Unicorn sprinkles aan de onderkant. Glazuur gemaakt van poedersuiker met een paar druppels water is mijn favoriete plaksel.

Deze twee creaties inspireerde me voor een eigen bouwwerk. Inmiddels weet ik dat 3 gluten- en melkvrije “oreo” koekjes (van Albert Heijn) die je op elkaar plakt met jam, daarna omhuld met chocolade en daarop nog een framboos (of aardbei) legt, SUPER lekker is.

Oreo chocolade framboos gebakje stap binnenkant