Vrijwel ieder rozijnen- of krentenbrood dat ik eerder in de winkels zag bevat melk (Behalve deze). Deze nieuwe Bon Raisen van Schär echter niet. Die moest ik natuurlijk even proberen.h

Je koopt deze broodjes per 4stuks, maar gelukkig is de verpakking wel in 2 delen. Dus je hoeft er niet meteen 4 tegelijk op te eten, de andere twee bewaar je eenvoudig in de voorraadkast.

Op de verpakking staat niet duidelijk of je de broodjes meteen kunt eten of dat je ze op moet warmen (en hoe). Omdat in mijn beleving elk glutenvrij brood lekkerder wordt als je het in de oven hebt gehad, heb ik ze 5 minuten in de oven gelegd, op 180 graden.

Het viel me op dat de broodjes ook dan zacht blijven. En de smaak was boven verwachting lekker. Niet echt een goed gevulde krentenbol zoals we die glutenvol wel kennen, maar wel een lekker broodje die zonder extra beleg smaakvol is.

Voor mij zijn deze broodjes echt perfect voor die momenten dat je een ontbijt, lunch of brunch extra speciaal wilt maken. En ideaal wanneer de kinderen op school bijvoorbeeld een paas of kerstontbijt hebben.

Mijn kinderen hoeven alleen melkvrij te eten en om die reden eten zij eigenlijk nooit glutenvrij brood. Melkvrije krentenbollen zijn er eigenlijk niet te krijgen dus ook voor hen is dit een fijn alternatief. Al moeten zij nog wel een beetje wennen aan de (soms typische) smaak van glutenvrij brood.

Onderstaand een afbeelding van alle andere ingrediënten:

Deze broodjes zijn helaas (nog) niet volop verkrijgbaar. Ik kocht ze de eerste keer bij een online shop (FreeFromShop). Daarna heb ik ze alleen nog gespot bij Albert Heijn XL en AH online.