Consenza glutenvrije kruidnoten en speculaasIk zal het maar meteen eerlijk bekennen. Toen ik onlangs, geheel onverwachts, een pakketje thuisbezorgt kreeg voelde ik me toch even een “echte” blogger. Toen ik het open maakte werd ik nog blijer. De consenza pieten hadden me verrast met een pakket kruidnoten en speculaas. Met hierbij het bericht dat deze nu ook melkvrij zijn! Hoe fijn is dat?

Maar goed, het belangrijkste is dan natuurlijk wel; hoe smaakt het?

Kruidnoten

Glutenvrije en melkvrije kruidnoten van ConsenzaIk besloot te beginnen met de kruidnoten. Het eerste dat me opviel was hoe groot ze zijn. Wat dat betreft vind ik deze kruidnoten bijna koekjes ipv “pepernoten”. De smaak is lekker, al miste ik iets. Ik weet niet zo goed wat, maar ik kan dit denk ik het beste omschrijven als een sinterklaas-smaak ;-). Het kwam voor mij meer in de buurt van speculaasjes. Ze zijn volgens mij ook iets brosser dan kruidnoten die ik ken.

Close Consenza kruidnoten

Mijn conclusie; lekker. Maar niet perse echte kruidnoten. In principe kan je deze dus gewoon het hele jaar door eten 😉

Alle ingrediënten zijn:

Speculaas

Op een of andere manier kocht ik bijna nooit speculaas voor mezelf. Met een man in huis die er dol op is hebben we het wel, maar ik kon er goed vanaf blijven. Deze speculaas van Consenza zou ik zelf dan ook niet gekocht hebben. Maar ohhh, wat is deze lekker!! Het is echt speculaas zoals ik me die herinner van die grote speculaaspoppen. Beetje hard aan de buitenkant, maar toch bros aan de binnenkant. En de amandelen erop maken het helemaal af.

Glutenvrije en melkvrije speculaas van Consenza

https://www.keurmerkjansen.nl/wp-content/uploads/2017/11/Closup-glutenvrije-en-melkvrije-speculaas-van-Consenza.jpg

Mijn conclusie; aanrader!! Hiervan ga ik zeker een pakje extra kopen, want ook met kerst heb ik hier ook nog wel zin in…

Alle ingredienten van de speculaas zijn: