Schminck en glitter tattoos waren voor ons tot voor kort iets dat echt bij een braderie, schoolfeest of kinderpartijtje hoorde. Een vriendin van mij kocht een tijd geleden goede set schmink en tjee wat was dát leuk. Allereerst vind ik het zelf leuk om te schminken, daarnaast is dit volgens mij bij elk kind een succes. Nog altijd ben ik blij dat ik toen ook een set goede schmink heb besteld. Dit voorjaar was daar bij een dorpsfeest “de glitter tattoo”. Wat een hit.

Nou weten mijn kinderen dat ik dat soort dingen heel leuk vind, dus ja, het duurde niet zo lang voordat ik een starterset had besteld om zelf ook glitter tattoos te kunnen maken. Ik bestelde deze set met 15 sjablonen, wel 10 verschillende kleuren en uiteraard lijm en kwastjes. Voor zo’n 23 euro.

En het aanbrengen is super simpel, zie de onderstaande stappen:

Allereerst het sjabloon mét transparante bovenlaag

Dan de transparante laag verwijderen (en voorzichtig wegleggen, die heb je nog nodig)

Breng een dun laagje lijm aan

Leg het kwastje en de glitters op een handdoek

Breng een dun laagje glitters aan. Liever eerst te weinig dan meteen heel veel, dan zal namelijk het meeste er weer afvallen

Daarna voorzichtig het sjabloon weer verwijderen

Het sjabloon kan je na gebruik weer op de witter ondergrond plakken voor een volgende keer

Tot slot ook weer de doorzichtige bovenlaag terugplakken

En echt, ik kan het iedereen aanraden. Het is veel makkelijker dan schmink, de “rommel” van glitters valt reuze mee als je een handdoek op je schoot legt, en wat vinden kinderen dit leuk. Al menig speeldate of logeerpartij werd er extra speciaal door. Wanneer je tijdens het douchen, baden of zwemmen niet over de tattoo wrijft dan kunnen ze zeker een aantal dagen blijven zitten.