Hoewel ik het heel lang tegen heb gehouden ben ik inmiddels, sinds een jaartje, een echte Netflix kijker. Want hoewel ik ook een echte tv-kijker ben (ik kan ook genieten van RTL Boulevard of ander geneuzel) zijn er zeker in de welbekende zomerstop gewoon niet genoeg leuke programma’s op tv.

Maar nu het probleem wat je erbij krijgt. Wat moet je kijken? Eenzelfde soort dilemma als ik elke ochtend en avond heb (wat trek ik aan en wat eten we vandaag).  Hoewel meneer Jansen en ik nog voldoende afleveringen hebben in de advocatenserie die we nu aan het kijken zijn, heb ik ook altijd een “eigen serie” voor de avonden dat ik de baas ben over de bank, Netflix en de chips 😉 . En in deze eigen series ben ik totaal door mijn eigen inspiratie heen.

Dus wie wil er met me ruilen? Ik een leuke tip voor jou, jij een voor mij? Eerder schreef ik al over de Spaanse series Grand Hotel en Velvet. Maar ik ben de beroerdste niet, ik geef je ook nog een nieuwe tip.

Van de Amerikaanse serie Chesapeake Shores staat nu het eerste seizoen op Netflix. Een echte feelgoed serie, onderstaand een korte omschrijving:

Abby O’Brien Winters keert vanuit New York terug naar haar geboorteplaats Chesapeake Shores in Maryland nadat ze een paniekerig telefoontje van haar jongste zusje Jess kreeg. Jess renoveert The Inn op Eagle Point en dat lijkt niet erg goed te gaan.

Maar Abby’s veeleisende baan, scheiding en haar dochters zorgden ervoor dat ze het te druk had om te denken aan het stadje dat haar vader ooit bouwde. Maar dan besluit ze haar zusje te helpen en de Inn te redden van een faillissement. Maar dat betekent ook dat ze haar jeugdliefde Trace Riley, die ze zestien jaar geleden uit het niets verliet, onder ogen moet komen.

Maar Trace blijkt een onverwachte bondgenoot en lijkt een tweede kans op liefde. Het wordt nog ingewikkelder wanneer Abby’s moeder opduikt in het stadje.

Iemand voor mij een leuke tip voor een andere fijne feelgoed serie op Netflix?