eten & drinken - wonen - kids - DIY

Mergpijpjes à la Jansen (melkvrij & glutenvrij)

Bereid je maar voor. Deze blog bevat denk ik “het lelijkste” gebakje van mijn blog. Ook de foto’s zijn niet om over naar huis te schrijven, maar het is zo.ontzettend.lekker. Ik heb even getwijfeld of dit wel blogwaardig artikel werd, maar misschien kan ik nog iemand blij maken met dit ideetje,;-).

Ik zou het echt niet elke week lusten, maar af en toe heb ik enorm veel zin in een mergpijpje. En hoewel ik van bakken houd, is het maken van mergpijpjes me teveel werk. Al helemaal omdat ik dat geval meestal meteen (lees: NU) een mergpijpje zou willen.

Inmiddels heb ik voor die “aanvallen” de oplossing. Want bij een aantal supermarkten kan je crème mergpijpjes kopen. Deze zijn zowel melkvrij als glutenvrij. En hoewel deze best lekker zijn, kan het voor mij niet tippen aan het echte werk. Ik mis dan gewoon de cake en jam.

Daarom maak ik er middels een bouwpakket zelf een complete mergpijp van. Met de cakejes van Cereal als ondergrond (even doormidden snijden), op beide helften een laagje jam, en daarop een half crème mergpijpje (in de lengte doorgesneden).

Niet moeilijk, niet mooi, eigenlijk niet geschikt om aan iemand te serveren, maar voor wie van mergpijpjes houdt, zal dit echt genieten zijn 😉 .

2 reacties

  1. Ohana

    Super, zo kan ik ala minute een taartje voor zoonlief fröbelen 😋
    Bedankt voor het delen
    Gr Ohana

  2. Marjolein

    Niet nadenken over het aantal calorieën, maar gewoon van genieten. Ik ga hem namaken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑