Eerder schreef ik al over de fantastische blog van Debbie . Hierop zag ik dat zij ook een print had gemaakt voor XL boterhamzakken van Jumbo. Met deze zakjes maakte ze super leuke zakken voor bijvoorbeeld oliebollen.

Zodra ik de kans kreeg reed ik naar Jumbo voor de, voor mij nog onbekende, zakken. Maar helaas, deze waren niet in het assortiment van deze vestiging. Dus de online bestelling was daarna snel gemaakt 😉 . Inmiddels ga ik helemaal los met de mini paperbags (tot vreugde van Meneer Jansen ahum…).

Allereerst probeerde ik er een print van Debbie op de drukken. Dit lukte me alleen niet zo heel goed. Het papier kreukte iets en daarnaast werd de print niet scherp (ligt denk ik aan de printer). Omdat ik thuis geen printer heb en ik dit op mijn werk moest doen besloot ik na 2 pogingen iets anders te doen.

Ik wilde namelijk al langer een paperbag(je) gebruiken als plantenbakje voor mijn kruidenplanten in de keuken. En omdat Bijdeb daar geen print voor heeft, moest ik toch iets anders bedenken.

Je hebt maar een paar dingen nodig.

De oplossing is vrij simpel. Omdat het papier dun is kun je het als overtrekpapier gebruiken. Dus eigenlijk is het een eenvoudig projectje. Eerst iets maken (of zoeken) op je pc, printen, in de zak doen en overtrekken maar!

Tot slot de rand 2 tot 3 keer voorzichtig omvouwen en klaar is jouw persoonlijke DIY paperbag. Als je het zakje wilt neerzetten dan moet je er wel een potje of blikje in doen ter versteviging. Ik gebruikte bijv een laag blikje van de ananas of een Olvarit potje. Let op; het grootste conservenblik past er niet in.

Op de site van Jumbo lees je alles over de zakken. Je betaald slechts 1,39 voor 60 zakjes. Iets meer dan€ 0,023 cent per mini paperbag!

Ook mijn werkplek moest eraan geloven. Zie hier een heuse rvg-pennen-houder-paperbag