Glutenvrije muesli Lima 2 smaken op plankEen van de leukste dingen aan bloggen? Dat je producten leert kennen die je anders niet zo snel zou proberen. Een mooi voorbeeld hiervan, voor mij, zijn deze nieuwe muesli’s van Lima,

Ik eet zo af en toe cornflakes in mijn (plantaardige) yoghurt en miste niet echt een muesli om hier aan toe te voegen. Ik heb wel eens wat glutenvrije soorten geprobeerd maar was er nooit echt enthousiast over.

Toen ik een persmailing ontving over de nieuwe muesli van Lima werd ik toch nieuwsgierig, niet in de laatste plaats omdat ze zowel gluten- tarwe als melkvrij zijn. En wat een geluk, ik kreeg 2 verschillende smaken opgestuurd om te testen. Ik deel graag mijn bevindingen met je.

Muesli Incas – bomvol oergranen

Glutenvrije muesli Lima quinoa close

De Incas-muesli is een mix van quinoa en amaranth, welke door de Inca’s beschouwd werden als “wondergranen”. Deze glutenvrije, vezelrijke muesli is  een bron van eiwitten, kalium, ijzer en zink. Daarnaast is deze mix rijk aan magnesium, koper en fosfor. Het uiterlijk van de muesli viel me allereerst op. Echt iets anders dan ik gewend was. Een mix van bolletjes, zaden en gedroogde appeltjes. Het deed me bijna denken aan een vrolijke selectie sprinkels 😉 .

Ik vond deze muesli verrassend “licht” smaken, met name door de gepofte quinoa en rijst. Persoonlijk vond ik de boekweit smaak best sterk aanwezig, En laat dit nou net niet mijn favoriete smaak zijn. Maar ondanks dat wilde ik toch blijven proeven van deze muesli.

Glutenvrije muesli Lima quinoa

Muesli Incas 350g € 5,99


Muesli Goji Superfruits – fruitig en biologisch

Ingredienten Lima muesli superfruit close

De Muesli Goji Superfruits bestaat voor 13,4 % uit gojibessen en gedroogde superfruits. Tevens bevat deze fruitige, glutenvrije muesli ingrediënten als gepofte rijst, gepofte boekweit, amandelen, vijgen, zonnebloempitten en  veenbessen.

Hoewel in deze muesli ook boekweit is toegevoegd, vond ik de smaak ervan minder duidelijk naar voren komen. Wellicht door het zoete van de bessen en superfruits. De gepofte rijst maakt het net een healty popcorn voor in de yoghurt, alleen het idee maakte me al vrolijk. Door deze associatie had ik niet het idee dat ik muesli aan het eten was, écht een muesli 2.0 dus. Met name de superfruits vond ik nog iets lekkerder worden als ze heel even in de yoghurt liggen, zodat ze iets zachter worden.

Ingredienten Lima muesli superfruit

Muesli Goji & Superfruits 200g € 4,99


Al met al ben ik enthousiast. Als je echt op zoek bent naar een stevige muesli zoals ik die van vroeger ken (toen ik nog tarwe kon eten) dan is dit wel echt totaal iets anders. Het is wat mij betreft vooral een fijne toevoeging aan de (ontbijt)yoghurt. Ideaal voor als je wilt variëren.

Over Lima:

Al 60 jaar maakt het Belgische Lima evenwichtige en biologische voeding. De producten zijn niet alleen biologisch, maar beantwoorden ook aan de voedingsprincipes van Lima. De producten van Lima zijn allemaal plantaardig en bieden een gevarieerd aanbod van volwaardige granen,  plantaardige eiwitten, goede onverzadigde vetzuren en complexe suikers die hun energie meer geleidelijk vrijgeven. De biologische muesli’s van Lima bevatten geen rozijnen of toegevoegde suikers* en zitten vol essentiële mineralen als kalium, ijzer, zink, magnesium, koper en fosfor. Met een aanbod van vier verschillende smaken zorgen deze bronnen van mineralen en vezels ervoor dat iedereen een boost kan geven aan zijn of haar ontbijt. De varianten Protein, Incas en Goji Superfruits zijn bovendien gegarandeerd glutenvrij.

Glutenvrije muesli Lima 2 smaken