Ninjago traktatie klaarWaar ik bij eerdere verjaardagen van de mini Jansens vooral probeerde om een zo origineel mogelijke traktatie te maken, ben ik geswitcht naar traktaties die vooral “haalbaar” zijn. De valkuil is het aantal stuks dat je moet maken. 1 prikker met 3 stukjes ontbijtkoek in verschillende figuurtjes mét een laagje fondant én spikkels is leuk, na prikker nummer 20 heb je er genoeg van, bij prikker 38 vraag je je af waarom je niet kinderloos bent gebleven.

Toen mijn zoontje onlangs zijn afscheid op het kinderdagverblijf had, heb ik de bedachte traktatie dan ook vooraf goed gescreend op haalbaarheid.

Thema

Eigenlijk is het thema het allerbelangrijkst voor een kind. Alles maak je leuk met een sticker van Dora, een wikkel van Paw Patrol of een tasje van prinsessen. Mijn zoontje is sinds kort helemaal wild van Lego’s Ninjago. Hij wilde dan ook een Ninjago traktatie… punt. Geen discussie over mogelijk.
Downloads Ninjago

Eten

Het tweede belangrijke punt; wat gaan we trakteren? Wordt het iets gezonds of iets van snoep of koek? Hoewel ik het heel goed begrijp wanneer iemand de voorkeur geeft aan een gezonde traktatie, vind ik het geen probleem als mijn kinderen iets met suiker willen trakteren. Zelf eet ik ook graag liever een taartje dan een appel op een verjaardag…

Aangezien de mini Jansens al vaak een snoepje krijgen in de klas wanneer iemand iets trakteert (met hun koemelkintolerantie nemen ze vaak iets uit hun eigen trommel) maak ik bij hun eigen traktatie vaak iets met cake of koek, omdat ze die dan wel mogen. Mijn zoontje was echter duidelijk. Hij wilde een snoepje trakteren. En dan bij voorkeur iets met spek.

Opgerolde spekken

Resultaat

Na een avondje “pinteresten” had ik een leuk idee. En gelukkig na 20 stuks gemaakt te hebben kan ik wel zeggen dat dit  de meest makkelijke traktatie van huize Jansen uit de afgelopen 6 jaar is.

Benodigdheden Ninjago traktatie

Ik kocht een paar gekleurde bekers en cocktailprikkers. Downloadde deze twee bestanden (Ninja ogen & Ninja rondjes) en printte deze een aantal keren uit, Vervolgens knip je de Ninjago ogen uit en plak je die op de bekers. De Ninjago rondjes knip je ook uit. Op de brede kant van de cocktailprikker doe je aan beide kanten wat lijm en daar plak je aan beide zijden een rondje op. Tot slot schrijf je met een zwarte stift op de andere kant van de beker een toepasselijke tekst.

Toepasselijke tekst

Net voordat je naar school gaat met de traktaties vul je de bekers met bijvoorbeeld chips of snoepjes naar keuze. Wij kozen voor een spek die we opgerold erin deden en daar bovenop een ijshoorn-spekje. Daarin de prikker met het ronde Ninjago plaatje en Klaar!

Closeup Ninjago traktatie