Zoals jullie eerder lazen werd mijn schoon-oma onlangs 94. Als familie hebben we haar een foto gegeven waarop we allemaal staan.  Hiervoor ging elk gezin afzonderlijk naar een fotostudio en alle foto’s zijn samengevoegd tot 1 enorme familie foto.

En hoe toevallig, een paar dagen na die shoot kreeg ik van FotoOpCanvas de vraag of ik het leuk zou vinden om een review over hun product te schrijven. Met allemaal (hopelijk) mooie foto’s in het vooruitzicht wilde ik dat natuurlijk wel! En zoals dat bij mij gaat. Eén canvas leidde tot een slaapkamer make-over..

Het bestellen van een canvas gaat eigenlijk super eenvoudig. Wat me over het algemeen opviel is dat je wel veel naar beneden moet scrollen. Soms wist ik even niet wat de volgende stap was, en dan stond het net iets verder naar onderen.

Tijdens het bestelproces heb je verschillende mogelijkheden om te personaliseren. Ik koos voor de volgende aanpassingen:

Zwart/Wit

Van de fotograaf kregen we bewerkte digitale foto’s. De foto die ik wilde gebruiken was bewerkt met een mooie filter. Echter zou het daardoor een “blauw” schilderij worden, en onze slaapkamer heeft totaal geen blauw. Daarom besloot ik om er toch een zwart/witte uitvoering van te maken. Sepia is ook zonder meerkosten mogelijk.

Je hebt tevens de mogelijkheid om andere bewerkingen te kiezen, maar daarvoor betaal je wel iets extra.

 

Tekst

Het is heel eenvoudig om een tekst toe te voegen aan jouw canvas. Je hoeft dus niet zelf handig te zijn in photoshop o.i.d.

Ik probeer in ons huis zoveel mogelijk de standaard “Home is where the heart is” teksten te vermijden. Iets te standaard en daardoor voor mij nietszeggend. Ik koos daarom voor iets simpels maar persoonlijks. Alleen Jansen 2017.  Voor mij staat dat voor gezin, familie, een moment in ons leven en verbondenheid. Maar dan op een andere manier .

Frame

Een canvas wordt standaard met een frame van 2 cm dikte geleverd. Omdat ik het op een plank wilde neerzetten heb ik gekozen voor een frame van 4 cm. Het prijs verschil is niet zo groot maar geeft het canvas een wat robuuste uitstraling.

Het prijsverschil tussen 2 of 4 cm framedikte

Resultaat

Tijdens het bestel proces zie je elke keer jouw canvas al in een huiskamersetting. Zelfs in het winkelmandje. Geen enorm toegevoegde waarde maar stiekem wel erg leuk. Het geeft je tevens een beeld van het door jouw gekozen formaat op een grote muur.

Mini make-over

Eerder had ik op de schappen boven ons bed allemaal fotolijsten staan. Met het idee dat we dat elke keer konden wisselen. Iets wat in de praktijk eigenlijk niet gedaan wordt. Door het ontvangen van het canvas besloot ik de kamer weer eens te veranderen. En zie hier het resultaat. En wat blijkt; 1 grote “foto” met accessoires geeft toch veel meer rust dan al die lijstjes bij elkaar.

Over FotoOpCanvas:

FotoOpCanvas.nl (dochterbedrijf van fotocadeau.nl) behoort tot de eerste foto op canvas producenten van Nederland. In 2003 zijn zij met de website actief geworden met het aanbieden van foto’s op canvas.Inmiddels hebben ze al ruim 500.000 klanten. Ze streven ernaar om de voordeligste (v.a. €6,-) en snelste (48 uur) canvasleverancier van Nederland te worden. En volgens mij zijn ze goed op weg!