eten & drinken - wonen - kids - DIY

Van Oh!… naar Oh.. naar Oh!… naar Euh?

Vegan ijs met chocolade

Als je een social media profiel hebt of een vaker blogs leest over koemelkvrij of vegan eten, dan zal het je niet ontgaan zijn. Het nieuwe non-dairy ijs van Ben&Jerry’s. Aangezien 1 van de 3 nieuwe smaken niet alleen zuivelvrij maar ook glutenvrij is,  was mijn missie duidelijk. Ik moest deze smaak te bemachtigen. Na in twee Albert Heijns voor een (nog) lege schap te hebben gestaan besloot ik de bestelservice van AH in te schakelen. En alsof het een sinterklaasavond was,  wachtte ik vol spanning op de bezorger.

En daar was het. Een beker ijs zonder zuivel, zonder sojamelk (alleen sojalecithine), zonder tarwe en gluten en ook heel belangrijk, geen sorbetijs! (De lijst van ingredienten vind je hier). Oh, wat was ik enorm benieuwd. Tijdens mijn proefsessie ging ik door diverse stadia, ik neem je erin mee:

Chocolade in vegan Ben & Jerry's ijs

Van dit aanzicht wordt je toch blij?

Oh!….
Bij het openen van de verpakking maakte mijn hart een sprongetje. Luchtig “room” ijs met daarin grote stukken pure chocolade en walnoot. Jammie!

Oh…
Daarna de eerste hap. Hmmm toch jammer. De bananensmaak komt je wel heel erg tegemoet. En laat ik zou eigenlijk niet zo van bananenijs houden…

Oh!
Bij hap 3 en 4 wordt de bananensmaak eigenlijk minder heftig, blijkbaar toch even wennen. En Oh!! een groot stuk chocolade erbij… mmmm wat lekker!

Euh?
Dan realiseer ik me toch  ineens hoeveel ik hiervoor betaald heb. Jawel… 6 euro voor 500 ml (oei). Niet echt veel duurder dan de “gewone” Ben & Jerry’s maar toch. En dan te bedenken dat ik mijn andere geliefde Goats Goodness al duur vind (4,49 voor 500ml).

En wil je het nog lekkerder maken? Doe er dan nog wat chocoladesaus overheen. Een melkvrije versi vind je bij Ekoplaza. Toevallig niet alleen melkvrij maar zelfs vegan.

Vegan ijs met vegan chocoladesaus

Mijn conclusie?

 • Lekker ijs
 • De grote stukken chocolade erin zijn heerlijk
 • Je moet wel van bananenijs houden
 • Vrij prijzig. Maar als je een echte ijsliefhebber bent dan kan ik me wel goed voorstellen dat je dit ervoor over hebt om weer eens echt lekker ijs te eten.

 

2 reacties

 1. Ohana

  Lijkt me heerlijk! Toevallig dol op bananenijs 😉
  En de prijs….voor een speciale gelegenheid zoals de verjaardag van zoonlief binnenkort.
  Bedankt voor de tip!

 2. Mevrouw Jansen

  Als je al van bananenijs houdt dan zal je het heerlijk vinden. En inderdaad, voor een feestje dan is het dit bedrag wel waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑