Sinds december werk in in het centrum van Arnhem, toch duurde het nog 5 maanden voordat ik ontdekte dat je bij ijssalon Il Cappellino mijn geliefde pure chocoladeijs kunt kopen. Een chocoladeijs die zowel melkvrij als glutenvrij is.

Eerder schreef ik al in deze blog over dit ijs in Huissen, maar nu blijkt dat deze in het centrum van Arnhem ook altijd verkrijgbaar is.

En geloof mij, mocht een keer in Arnhem zijn… ga dan absoluut genieten van dit heerlijke ijs. Je zal me dankbaar zijn als je het pure chocolade-ijs geproefd hebt!

Extra fijn is dat ze bij deze ijssalon erg duidelijk zijn over de allergenen. Ze hebben zelfs een duidelijke allergenenlijst op de website staan én bij het verkooppunt. Zo fijn als je niet alles hoeft te vragen.

Daarbij viel me ook op dat wanneer je een bakje vraagt, ze het ijs niet met een bolletjestang scheppenmaar een spatel gebruiken. Daar komt bij dat iedere bak ijs zijn eigen spatel heeft. Daarnaast wordt elke smaak ijs afgesloten met een deksel. Op deze manier is het gevaar voor kruisbesmetting echt minder dan bij de meeste ijssalons.

Smaken genoeg!

Dus wil je een heerlijke melkvrij (en evt glutenvrij)  ijsje in Arnhem? Dan is dit echt een aanrader en dan met name de pure chocolade. Extra tip; combineer dit ijs eens met het mango ijs. Dat.is.zooo.lekker.