Jarenlang heb ik gedacht dat ik bloemkool echt niet lekker vond. Inmiddels weet ik wel beter. Deze eye-opener kwam door het onderstaande gerecht waarin bloemkool ineens wél super lekker is.

Ik weet eigenlijk niet beter dan dat bloemkool gekookt werd, tot het gaar was, eventueel met een “papje” erbij. Tót ik dit gerecht bij mijn schoonmoeder at. Zij had het op haar beurt weer gegeten bij de schoonmoeder van haar dochter. Toen ik het voor het eerst zag wist ik niet zo goed wat ik ervan moest denken. Bloemkool met gebakken aardappeltjes en gebakken rookworst?

Maar ohhh wat is dit lekker! Daarom hoog tijd om dit recept eindelijk met jullie te delen. In huize Jansen  staat het inmiddels met regelmaat op het menu.

Ingrediënten:
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 (runder)rookworst
  • 1 paprika
  • 1 zakje krieltjes of andere aardappeltjes om te bakken
Werkwijze:

Het is ontzettend makkelijk om te maken, de onderstaande afbeeldingen zeggen eigenlijk al voldoende:

Eerst blancheer je de in kleine roosjes gesneden bloemkool een minuut of 3. (als je de bloemkool gaat (ruiken) dan is het eigenlijk al net ietsje te lang).

In een andere pan bak je de krieltjes lekker knapperig.

De geblancheerde bloemkool spoel je na het koken af onder koud water en laat je uitlekken.

Terwijl de aardappeltjes bakken snij je de paprika en rookworst in stukjes.

Doe dan een beetje boter of olie  in de pan en bak de bloemkool.

Zodra de bloemkool warm is voeg je de paprika en rookworst toe.

Wanneer ook de rook worst en paprika warm gebakken zijn voeg je de aardappeltjes toe.

Even mengen en je hebt een heerlijke maaltijd met knapperige bloemkool. Ook bij de mini Jansens is dit een succes.

Smakelijk eten!