Recept: Snelle tropische marshmallow (glutenvrij, koemelkvrij & lactosevrij)

Ik hou echt van bakken en koken, maar ben ook dol op recepten waarmee ik super snel en makkelijk iets lekkers kan maken. Met een paar dingen die ik nog had staan, maakte ik dit tropische dessert of gebakje. En omdat het eigenlijk zo lekker en simpel was, deel ik deze uiteraard met jullie!

Magnetron, oven of bbq

Het maken van een dessert met marshmallows was voor mij tot voor kort iets dat ik enkel op de bbq of in de oven deed. Door mijn ongeduld probeerde ik of het ook anders kan. En jawel hoor, ook in de magnetron icm een brander gaat perfect!

Wanneer je dit gerechtje in de oven (op zo’n 200 graden) of op de bbq maakt dan wacht je eigenlijk tot de bovenkant een beetje bruin wordt, dan is het klaar. Als je het in de magnetron maakt, dan is ongeveer 30 seconden op 600 watt al voldoende. Je moet het wel goed in de gaten houden. Op een gegeven moment zie je de marshmallows als het ware rijzen en omhoog komen, dan zijn ze zacht genoeg.

Daarna karameliseer je met de brander (deze simpele kocht ik voor volgens mij nog geen 2 euro bij Action) de bovenkant van de marshmallows.

Ingrediënten

Normaal gesproken maak ik dit gerechtje met aarbeien, koekkruimels en chocolade. Bij gebrek aan deze ingredienten probeerde ik deze versie met daarin

Onderstaand laat ik in een paar stappen zien hoe simpel dit is om te maken: