Ik ben een ware professional als het aankomt op aankoopredenen te verzinnen. Met name bij Action laat ik dit talent de vrije loop. Zo zag ik in de kerstperiode siliconen vormen om zelf bonbons te maken. Die moest ik hebben. Met een score van 3 op 4 qua koemelk-intolerantie in ons gezin, zouden er nog meer mensen heel blij zijn met bonbons zonder melk.

En warempel, de bonbons lukten. Het was eigenlijk heel gemakkelijk en bovendien was niet alleen mijn eigen gezin fan, maar ook mijn neefjes bleven met kerst vragen of ze nog zo’n bonbon mochten. Dus toen ik bij Kik een bonbonvorm zag voor slechts 1,79 kon ik die natuurlijk niet laten liggen. Toch leuker als we in de zomer geen kerstbonbons hoeven te eten (ik zei toch dat ik goed ben in aankoopredenen aandragen).

Ik heb geen idee of ik bonbons maak “zoals het hoort”, maar het gaat heel goed en nog belangrijker, ze zijn super lekker!

Lees verder voor een omschrijving + een video die stap voor stap laat zien hoe ik ze heb gemaakt.

Ingredienten:

 • +/- 125 gram pure chocolade
 • +/- 3 flinke lepels melkvrije chocoladepasta (bijvoorbeeld deze van Albert Heijn, super goedkoop!)

Werkwijze:

 1. Doe de chocolade in stukjes in een kom.
 2. Verwarm de chocolade in de magnetron. Elke keer 1 minuut, roeren en weer een minuut. Niet alle chocolade hoeft meteen gesmolten te zijn. De laatste stukjes smelten wel in de inmiddels warme chocolade.
 3. Doe in elk vormpje een lepeltje chocolade.
 4. Zorg vervolgens dat er ook een laagje chocolade aan de opstaande randen komt. Ik doe dat met een sushi eetstokje.
 5. Plaats de vorm een kwartiertje in de koelkast tot de chocolade hard is.
 6. Doe je chocopasta in een bakje en roer dit goed door met een vorkje. Dit zorgt dat het een heel klein beetje luchtig en vloeibaar wordt.
 7. Haal de vorm uit de koelkast en vul elk bakje met een klein beetje chocopasta. Niet te vol, er moet immers nog een laagje chocolade op. Je kunt dit met een spuitzakje o.i.d. doen maar ook met behulp van twee theelepeltjes.
 8. Kijk of de chocolade nog voldoende gesmolten is, zet het anders nog heel even in de magnetron.
 9. Met behulp van een theelepel vul je elk vormpje tot de rand met chocolade. Het is niet erg als het er een beetje naast gaat of iets boller wordt.
 10. Zet de vorm weer een half uurtje in de koelkast.
 11. Haal de bonbons uit de vorm en smullen maar!