Het volgende recept deel ik niet omdat het zo vreselijke moeilijk, bijzonder of origineel is, maar vooral omdat ik het zo ontzettend lekker vind! En sinds we op mijn werk niet meer gezamenlijk de lunch inkopen maar zelf meenemen, heb ik deze salade alweer vaak gemaakt. Super simpel, super lekker en super handig om mee te nemen. Daarom mijn favo glutenvrije én melkvrije lunch.

Ingrediënten:

 • Koude gekookte (glutenvrije) pasta naar keuze (dat kunnen alle soorten zijn, persoonlijk vind ik elleboogjes, penne of fusilli hierbij het lekkerst). Ik gebruik meestal de pasta die we overhebben van het avondeten. Uiteraard kan je hiervoor ook pasta koken (+/- 75 gr p.p.).
 • Handvol tomaatjes
 • Naar smaak een aantal zongedroogde tomaten
 • Naar smaak pijnboompitten (ik gebruik zelf wel een half bakje)
 • Glutenvrij en melkvrije pesto (bijvoorbeeld deze)

Werkwijze:

 1. Indien je geen restje pasta hebt, kook dan eerst de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en spoel deze met koud water af tot de pasta koud is.
 2. Snij de tomaten in kleine stukjes en voeg ze toe aan de pasta.
 3. Snij de zongedroogde tomaat in kleine stukjes en voeg ze toe aan de pasta.
 4. Voeg hierin naar smaak een aantal theelepels pesto toe.
 5. Rooster de pijnboompitten in de oven (minder kans op zwarte pitten…) of in een droge koekenpan en voeg deze toe.
 6. Even mengen en de smaken in laten trekken. Heerlijk als lunch of als avondeten op een warme zomeravond.

  En tja, nou ben ik niet alleen fan van lekkere lunches, maar ook van handige bakjes. Hoewel ik een echte Tupperware fan ben, wordt ik ook wild enthousiast van de Sistema collectie. Zoals deze trommel waarin je niet alleen deze pastasalade mee neemt maar bijvoorbeeld ook een pakje glutenvrije crackers (blijven ze tenminste heel 😉 en een gekookt eitje.