Een van de eerste “succesvolle” blogs die ik schreef was die met het recept van een glutenvrije en melkvrije banketstaaf. Ik deelde het recept en eenvoudige video op FB en binnen een korte tijd was deze meer dan tienduizend keer bekeken.

Zelf bak ik 2 of 3 keer per jaar deze banketstaaf. Met Sinterklaas, soms met Kerst en met Pasen. Gisteren bedacht ik me echter pas dat de intocht al was en ik écht banketstaaf wilde. Ik had alleen geen Schär bladerdeeg in de vriezer, wél die van Consenza. En wat blijkt. Hiermee maak je super leuke mini banketstaafjes, die eerlijk gezegd nog lekkerder zijn dan de grote met het bladerdeeg van Schär…

Voordat je dit gaat maken is het goed om nog even de oude video te kijken uit deze oude blog.  Je hebt slechts een paar dingen nodig.

Ingrediënten:

  • Consenza bladerdeeg
  • Garneeramandelen
  • 1 ei
  • Amandelspijs van Dr. Oetker

Werkwijze:

  1. Het is belangrijk dat je het bladerdeeg ruime tijd laat ontdooien. Ik heb het de avond ervoor in de koelkast gelegd.
  2. Allereerst meng je het amandelspijs met een half geklutst ei. Dit gaat (helaas) het beste met de hand. Ik doe dit met mijn hand in een plastic zakje. Anders is het zo’n vies gevoel.
  3.  Daarna rol je het bladerdeeg iets verder uit (tussen 2 folies uit de verpakking) en vul je deze met spijs. Zoals in de onderstaande foto’s.
  4. Daarna bestrijk je ze met een laagje van het overgebleven halve ei en leg je de amandelen erop.
  5. Vervolgens bak je ze in een voorverwarmde oven op 180 graden. Ongeveer 17 tot 20 min (tot het bladerdeeg mooi goudbruin is.
  6. Wanneer je de staafjes na het bakken op een rooster laat afkoelen voorkom je dat de onderkant klef wordt.

Tot slot in plakjes snijden en genieten van het Sinterklaas, Kerst of Paasfeest ;-).