eten & drinken - wonen - kids - DIY

Recept: Lavacakejes (koemelkvrij, lactosevrij & glutenvrij)

Simpel, snel en heerlijk. Met dit recept voor chocoladecakejes met gesmolten chocolade in de kern (echt god-de-lijk) maak je in een handomdraai een heerlijk dessert. Een topper als nagerecht maar laten we eerlijk zijn, goede chocolade kan op elk moment van de dag.

Een super makkelijk recept wat je echt in een paar minuten klaar hebt. We hebben een tijd gehad waarin een van de mini-Jansens erg slecht sliep. En iedereen die dit kent zal herkennen dat je dan probeert om werkelijk alles “stil”  te doen na 19.30 ’s avonds. Zo ook iets lekkers bakken. Vooral toen vond ik dit recept geweldig omdat je zelfs niet hoeft te mixen.

Het allerlekkerst zijn deze cakejes als je ze na het bakken meteen opeet. Maar de dag erna kan je ze ook prima even warm maken in de magnetron. Alleen is de kern dan niet meer zo “lopend”.

Lees verder voor de ingrediënten en de werkwijze

Stap 1

Verwarm de over voor op 200 en vet de cakevorm alvast in.

Stap 2

Maak van de chocolade kleine stukjes en smelt deze in de magnetron. Dit niet meteen op de hoogste stand. Verwarm elke keer 30 seconden en kijk dan hoe zacht de chocolade is door er even in te roeren. Soms lijkt het alsof de chocolade nog hard is, maar wanneer je dan gaat roeren wordt het een gladde massa.

Stap 3

Doe de boter en suiker in een kom. Even roeren met een garde.

Stap 4

Doe één voor één de eieren erbij, ook na elk ei even met een garde roeren tot het ei is opgenomen.

Stap 5

Voeg de bloem en een mespunt zout toe, daarna  weer roeren met de garde.

Stap 6

Voeg al roerend met de garde de gesmolten chocolade toe.

Stap 7

Schenk het beslag in de cakevormpjes.

Stap 8

Bak de cakejes in circa 10 minuten. De exacte tijd is sterk afhankelijk van jouw oven. Ik weet inmiddels dat in mijn oven ongeveer 8,5 minuut bakken een mooi resultaat geeft.

Stap 9

Stort de cakejes na het bakken direct op een bord en smakelijk eten! De cakejes zijn erg lekker met aardbeien of frambozen en bijvoorbeeld een beetje poedersuiker.

2 reacties

  1. Elke

    Zou dit recept lukken zonder ei? Banaan kan ik ook niet als vervanger gebruiken…iemand een alternatief? Xx

  2. admin

    Hmm, zonder ei lukt het denk ik niet. Ik heb het vermoeden dat het ei zorgt voor de luchtigheid. Wellicht even googlen op eivervangers? Mocht je iets gevonden hebben dan zou ik het leuk vinden om te weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑