Het begin van de lente is voor veel (ijs)merken uiteraard het moment om een nieuw product te introduceren. Ik zag in de schappen van AH ineens het Red Band fruit duo ijs, of makkelijker gezegd, drop-winegum waterijsjes. En ja hoor, net als de snoepjes zijn deze ook vrij van gluten, melk en soja.

Vol enthousiasme vertelde ik thuis over het nieuwe ijs. ’s avonds na het eten gingen we proeven. Bij mijn 2 kinderen vertrok meteen hun gezicht… en na 2 hapjes was het bekeken. Niet lekker was de conclusie.

Mijn man en ik wilde het uiteraard ook proeven. En omdat de donkere laag er uitziet als chocolade, moet je in het begin vooral heel erg wennen. Na de eerste 2 happen kon ik mijn kinderen alleen maar gelijk geven. Maar omdat weggooien zonde is besloot ik verder te eten. En ik moet zeggen dat ik halverwege het ijsje al enthousiaster werd. En toen hij op was, bedacht ik me hoeveel ijsjes er nog in de vriezer lagen, en mijn man en ik die dus niet met de kids hoeven te delen ;-).

Het laagje drop is, net als bij de winegums eigenlijk, best sterk van smaak. Dit is dan ook echt een “bijt-ijsje” in plaats van een “lik-ijsje”. De combinatie van het zoete ijs met een laagje drop is eigenlijk heel lekker.

Kortom, het best te omschrijven als; “een beetje vreemd maar wel lekker”.

Onderstaand alle ingrediënten per smaak: