Volgens mij heeft Albert Heijn dit jaar alle pijlen gericht op het innoveren in het schap met zoete broodbeleg.
Door mijn eerdere blog over beleg kan je wel raden dat ik hier blij mee ben. En al was ik niet enorm enthousiast over de nieuwe hagelslag., was ik toch wel heel benieuwd naar de nieuwe chocoladepasta’s. En zijn 4 nieuwe bijzondere smaken verkrijgbaar. En jawel, 1 versie is gluten- en melkvrij! De pure chocoladepasta met sinaasappel lag binnen enkele seconden in mijn winkelmand ;-).
Smaak
Uiteraard duurde het niet lang voordat de eerste boterham besmeerd was. En inmiddels kan ik in ieder geval zonder twijfel zeggen dat deze chocopasta écht een sinaasappelsmaak heeft. Het is eigenlijk net alsof je een Pim’s koekje of Sinas Snippers (van Lonka) op je brood hebt gesmeerd.
Of ik dat echt een lekkere combinatie vindt, weet ik eigenlijk nog niet…
Koekje
Maar uiteraard kan je chocopasta voor veel meer gebruiken dan alleen voor op brood. Zo heb ik een glutenvrij koekje (van Lidl) besmeerd met een laagje chocopasta, daar nog eentje bovenop en je hebt echt een heerlijk koekje!
Deze chocopasta is niet alleen koemelkvrij (op mogelijke sporen van na), maar ook glutenvrij. Alle andere ingrediënten staan in de onderstaande afbeelding.
Ik ben wel benieuwd nu….