Toen ik onlangs voor een andere blog een bezoek mocht brengen aan de AFAS Sprookjesweken van Kinderpretpark Julianatoren, was ik natuurlijk ook benieuwd of ik daar iets zouden kunnen eten. We zijn eraan gewend om bij een dagje uit alles zelf mee te nemen, maar soms is het ook zo leuk als je in het park kunt lunchen of een snack kunt kopen.

Website

Daarom besloot ik aan de medewerker van de Julianatoren alvast te vragen of er mogelijkheden zijn qua glutenvrij eten. En of ik misschien ergens een allergenenkaart zou kunnen vragen voor mijn andere intoleranties.
Tot mijn verbazing bleek de gehele allergenenkaart al op de website vermeld te staan. Hoe geweldig is dat! Dat geeft meteen de mogelijkheid om te bepalen wat je mee moet nemen en wat je eventueel ter plekke kunt kopen. Zo fijn!

Verrassing

Jammie!

Natuurlijk stortte ik me meteen op dé kaart. Zou ik hier een glutenvrij frietje kunnen krijgen? Misschien zelfs een frikadel erbij (net zoals in Dierenrijk)? Het blijkt nog beter te zijn, veel beter! Ze hebben hier namelijk niet alleen glutenvrije friet met een frikadel, maar er is zelfs keuze uit 4 verschillende allergenenvrije snacks, waaronder een groentekroket voor wie helemaal geen vlees wil of kan eten.  Maar ook als ik een iets gezondere lunch zou willen dan kan dat. De knakworst, kipburger (zonder brood) en carpacciosalade blijken volgens de kaart gluten en koemelkvrij.
Ook fijn is dat deze items niet bij 1 horecapunt verkrijgbaar zijn, maar zelfs in meerdere restaurants in het park.

Melkvrij

Voor de mini Jansens, die wel gluten/tarwe mogen maar geen koemelk, wat er zelfs nog meer keuze. Wat te denken van melkvrije pannenkoeken of poffertjes? En hier hoeven ze niet perse een waterijsje te nemen. Zowel het ijshoorntje (de oubliehoorn) als het aardbeien- en citroenijs is zonder melk.

Ervaring

Vol goede moed vertrokken we richting de Julianatoren. Slechts wat ontbijtkoek (voor het geval dat) en wat snoepjes mee ;-). Bij het eerste koffiemoment viel mijn oog op het Jul en Julia drinken. Ik ben nogal gevoelig voor “leuk” eten en drinken, dus ja, beide kids kregen een flesje. Bij het drinken zag ik pas dat dit van Slimpie is en dus zonder suiker. Weer een pluspunt.
Rond het middaguur dé lunch. Van het park kregen we een menu aangeboden en ik besloot om de glutenvrije friet en glutenvrije kroket te bestellen. Het was zo fijn dat ik niet eerst hoefde te vragen of dit mogelijk was, dat had ik immers al op de website gelezen.. En ook voor de kinderen kon ik gewoon bestellen zonder extra navraag. De eerder genoemde carpaccio salade zal je wel apart moeten bestellen. Diegene in de vitrine was al voorzien van kaas.

Voor een gezonde touch besloot ik er een salade bij te nemen. Erg lekker en met een gluten- en melkvrije dressing. Het viel me op dat je hier ook veel fruit kan kopen. Gewoon wat kersen of een appel. Altijd goed!

In de middag sloten we de smullerij af met een ijsje. Uiteraard schepijs aangezien dat nu kon. Wat mijn kinderen eigenlijk nog leuker vonden dan het schepijs, was de kinderbeker die ze nu wel konden nemen (zo’n figurenbeker die je mee naar huis kunt nemen). Uiteraard van Jul en Julia. De dame van de ijswinkel pakten niet uit zichzelf een schone lepel en nieuwe bak ijs (ivm evt kruisbesmetting) dus bij gevoeligheid zou ik dit even vragen.

Zo smaakt ijs nog veel lekkerder toch?

Het liefst hadden we natuurlijk ook nog de poffertjes of pannenkoek geprobeerd, maar onze buiken zaten echt te vol. Met de ontbijtkoeken nog onaangebroken in de tas gingen we weer naar huis ;-).