Deze week stond (uiteraard) met grote letters in mijn agenda: Naar Lidl voor glutenvrije boodschappen. Net zoals de vorige keer heb ik weer van alles ingeslagen (zie deze eerdere blogs (1 en 2)). Toen ik voor de schappen stond viel mijn oog ook op iets anders. Ze hebben nu namelijk ook verschillende “bio-dingen” waaronder deze soepstengels gemaakt van speltmeel.

De vermelding op de verpakking deed mij vermoeden dat het ging om een soepstengel mét spelt (en dus ook tarwe). Maar gelukkig bleek dit niet zo te zijn. Dus voor wie net als ik wel tegen gluten kan, maar niet tegen tarwe is dit een aanrader.

En uiteraard zijn deze niet alleen bedoeld voor bij soep. Je kunt er de heerlijke hapjes mee maken. Bijv met wat kipfilet met (melkvrije) pesto, of met zalm en plantaardige kruidenboter. Maar soms is het ook heerlijk om de stengels te dippen in wat chocoladepasta. Ideaal als je geen koekje of gebakje hebt bij de koffie.

De smaak is perfect, ik kan ze het best omschrijven als luxe, rustieke, soepstengels. Deze kan je gerust op een feestje aan iedereen presenteren.

De prijs van deze soepstengels is voor een Lidl product misschien iets hoger dan je gewend bent, maar wel weer stukken goedkoper dan een glutenvrije variant. Per zak kosten deze slechts 1,49. Ze zijn nog tot 2018 houdbaar, dus ik heb maar wat zakken ingeslagen 😉 .

De overige ingrediënten zijn: