eten & drinken - wonen - kids - DIY

Stappen tellen was nog nooit zo leuk

20161010_161930Toen ik hoorde over de eerste activity tracker voor kinderen (de Vivofit jr. van Garmin) was ik direct nieuwsgierig. Eigenlijk niet eens om de functionaliteit, maar vooral om te kijken of onze mini-Jansens eigenlijk “genoeg”  bewegen.

Bewegen is in ons huishouden meer een vanzelfsprekendheid, dan dat we er heel bewust mee bezig zijn. Onze kids zitten vrijwel nooit op de bank. Zelfs tv-kijken doen ze lopend, zittend, springend en spelend. Het is meer dan eens gebeurd dat de tv aan staat, maar er niemand kijkt. Dus ik heb mezelf direct aangeboden als test-persoon.

Het eerste was ik erg leuk vond, was het gesprek wat ik hierdoor had met onze mini-Jansen van 5 jaar. Uiteraard over bewegen. Want, waarom moet je eigenlijk bewegen? En wanneer beweeg je genoeg? Iets wat we het eigenlijk nog niet eerder besproken hadden.

Ze was direct heel enthousiast over de activity tracker, die overigens ook een horloge is. Ik had voor haar de versie met de roze en blauwe bloemen gekozen (er zijn 3 varianten) en gelukkig was dat een schot in de roos.

Wat mij betreft zijn de pluspunten van deze Vivofit jr.:

  • Er zitten in de gratis app enorm veel functies waardoor de Vivofit jr. meer is dan alleen een stappenteller.
  • Het kind kan zelf goed zien hoeveel beweging hij/zij die dag al gehad heeft.
  • Een dag voldoende bewogen? Dan kom je een stapje verder in de digitale jungle op de telefoon (van papa of mama). En bij elk stapje verschijnt er iets leuks, bijvoorbeeld een weetje over een dier uit de jungle.
    screenshot_20161122-204848
  • Het horloge is dag en nacht te dragen, zelfs in het water.
  • Je kunt er tevens taken voor jouw kind in zetten. Wij hebben bijvoorbeeld als vaste taak toegevoegd “zelf de schooltas uitpakken”. En daarnaast tandenpoetsen, kamer opruimen etc. Elke avond kun je kijken welke taken zijn uitgevoerd en zodra je deze afvinkt op de telefoon, zie je op de Vivofit een spaarvarken waar een muntje in gaat. Echt leuk!

Wat me opviel na het testen is dat het nog best lastig is om echt een uur beweging te “verdienen”. Zo gaf een dagje school (3 x buitenspelen), daarna thuis spelen en tot slot een uur zwemles, nog net geen 60 min beweging aan (of we deden iets helemaal verkeerd?).20161025_165919

De conclusie? Ik ben fan van dit product. Echter denk ik dat ik het nu nog niet zou aanschaffen. Eigenlijk vooral omdat onze dochter nog niet kan klokkijken. En om die reden zou ik het nu nog te kostbaar vinden (het kost 99,-). Wanneer je het echter als een horloge gebruikt, dan zou deze zeker mijn voorkeur hebben.

En de leukste testdag volgens de mini-Jansens? Uiteraard moesten we ook even kijken hoeveel beweging ze kregen van een ochtend in de binnenspeeltuin 😉 .

20161028_111920

1 reactie

  1. Yvonne

    Wat een leuk ding! Maar inderdaad voor wat oudere kinderen, die al zelf kunnen klokkijken. En goed om te weten dat je kind zelfs na die dag met de zwemles nog eigenlijk niet genoeg bewogen heeft… dan moeten wij hier denk ik wel even aan de slag, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑