Wie mijn blog al langer volgt weet misschien dat ik ooit voor slechts 5 euro een wafelijzer op de kop tikte. Een van mijn beste aankopen ooit. Mijn zelfgemaakte stroopwafels vind ik zoveel lekkerder dan de kant-en-klare glutenvrije en melkvrije versies. Ten eerste omdat die vaak taai zijn, het deeg te zoet of er honing tussen zit ipv stroop. Kortom, wat mij betreft echt iets wat je beter zelf kunt maken.

Alleen heb ik niet altijd zin om de koeken te maken (het moet een uur rijzen dus je bent echt wel even tijd kwijt). Inmiddels heb ik een prima alternatief, ook handig wanneer je geen wafelijzer hebt!

Als basis neem ik de gluten- én melkvrije galetten van Leev. Deze zijn zo uit het pakje lekker, maar nog veel beter als je er een stroopwafel mee maakt ;-). Daarna maak je de stroop zoals ik dat deed in mijn stroopwafelrecept (zie hier).

Wanneer de stroop klaar is (is binnen een minuut of 5 gepiept) ga je bouwen. Je neemt 2 galetten. Op 1 galet doe je een flinke theelepel gemaakte stroop. De andere er bovenop en daarna aan beide kanten even warm maken in een warme droge koekenpan. En klaar!

 

Voor wie niet alleen op gluten en melk moet letten hierbij alle ingredienten van de wafels die ik heb gebruikt: