Super snelle koemelkvrije en glutenvrij kwarktaartjeHet was al even geleden maar afgelopen week kon ik weer eens een vreugdedansje maken in onze Albert Heijn. Ein-de-lijk zijn de portie verpakkingen van Alpro Go On met mango in Nederland verkrijgbaar. Aangezien we dicht bij de Duitse grens wonen, gaan we soms daar boodschappen doen. Zo ontdekte ik al een tijd geleden deze heerlijke koemelkvrije en lactosevrije kwark mét mangostukjes.

Sinds kort zijn deze dus ook in Nederland te koop. Ideaal wanneer je, net als ik, niet iedere dag een (soja) dessert wilt eten. Daarnaast is de toevoeging van mango verrukkelijk. Maar…. nog leuker (en lekkerder) is het om er een kwarktaartje van te maken. Super simpel.

Alpro kwark mango

Het enige dat je nodig hebt zijn (glutenvrije) koekjes die makkelijk te verkruimelen zijn (de maria biscuitjes die Lidl in de glutenvrije weken heeft zijn hiervoor mijn favoriet), een bakje Go On met mango en een schaaltje.

Met een grote lepel maak je eerst de zijkant van de kwark een beetje los van het bakje. Dan de lepen omspoelen en  in 1 keer eruit scheppen. Voorzichtig in het schaaltje laten glijden, randje schoonvegen en voila!

Dan nog de koekjes verkruimelen en klaar ben je. De koekjes van Lild zijn zo broos dat je ze gewoon in je hand kunt verkruimelen. Anders is het handig om de koekjes (je hebt er 2 a 3 nodig) in een plastic zakje te doen en daar met de deegroller overheen te rollen.

Dit is natuurlijk een lekker dessert, maar ook handig voor (die lastige) koemelkvrije en/of glutenvrije visite. Op deze manier heb je zo een taartje gemaakt.

Geniet ervan!