eten & drinken - wonen - kids - DIY

Tarwe- of glutenvrije noodles (zoals uit een zakje…)

Speltnoodles met kruidenIk zal het maar eerlijk bekennen. Hoewel ik wel van koken en bakken houd, ben ik ook “makkelijk”. Wat uit een pakje lekker is, schuw ik niet. Zo hield ik enorm van de instant noodles. Hoe makkelijk én lekker is dat! Maar een tarwevrije (die ik met mijn tarweintolerantie kan verdragen) óf glutenvrije variant had ik nog niet gevonden. Wellicht dat je deze wel in een toko kunt kopen, maar daar kom ik eigenlijk zelden.

Maar inmiddels weet ik ook hoe ik zelf tarwevrije noodles (met speltnoodles) óf glutenvrije noodles (met rijstnoedels) kan bereiden.


Speltnoodles: tarwevrij (niet glutenvrij)

Toen ik bij Ekoplaza deze speltnoodles zag liggen dacht ik: ” Deze lijken in ieder geval op die van de kant-en-klaar zakjes!”. Ik nam het mee in de veronderstelling dat ik dan een “gewone” versie kon kopen om daarvan alleen de kruiden te gebruiken. Niets bleek minder waar… Want werkelijk in alle instant noodles die ik bekeken heb zit sojasaus, mét tarwe… Daar ging mijn plan.

Spelt noodles

Hoewel ik eigenlijk helemaal niet thuis ben in de Aziatische keuken heb ik inmiddels toch een hele snelle manier gevonden om de noodles te bereiden. Mét een lekker resultaat.

Wat heb je nodig:

 • 1/2 Glutenvrij bouillonblokje (bijvoorbeeld deze)
 • Glutenvrije sojasaus
 • Noodles (spelt of rijst)
 • Ketoembar
 • Djahé
 • Djintan
 • Verse bieslook (optioneel)
  Benodigdheden speltnoodles

Daarna is het eigenlijk heel simpel. De noodles leg je in een bakje. Bouillonblokje verkruimelen, kokend water erop en even laten staan (zo lang als op de verpakking staat). Dan afgieten, de drie soorten kruiden naar smaak erover strooien, wat sojasaus erbij en even mengen. Bieslook erbij en genieten maar 😉

Speltnoodles met vorken uit elkaar halen

Kruiden bij de speltnoodles

glutenvrije-sojasaus-op-speltnoodles.jpg

Verse bieslook op speltnoodlesSpeltnoodles met kruiden


Rijstnoodles: tarwevrij én glutenvrij

Glutenvrije noodles test

Omdat de Ekoplaza voor mij niet om de hoek is, besloot ik ook te kijken of dit ook lekker is met rijst noodles. Deze rijstnoedels zijn niet alleen tarwevrij maar ook glutenvrij. En deze kan ik gewoon bij Albert Heijn kopen. Ik besloot de wat dikkere rijstnoedels van Conimex en de dunne vermicelli van Go-Tan te proberen. Ik bereidde ze op exact dezelfde manier als de speltnoodles, alleen het type noodles is anders.

Glutenvrije noodles met kruiden testHoewel ik de speltnoodles toch iets lekkerder vindt ben ik ook enthousiast over de bereiding met de rijstnoedels. De vermicelli vond ik echter minder geslaagd. Deze zijn prima voor in loempia’s (zie dit glutenvrije recept) maar niet voor deze instant noodles.

Maak jij ook wel eens op deze manier noodles? Of doe je dit juist op een hele andere manier?

2 reacties

 1. Kitty

  Heb je de yum yum brown rice noodles kip smaak al ontdekt, glutenvrij en yummy, alleen kokend water toevoegen en 3 minuten laten staan, ik heb ze gekocht bij de macro maar zijn ook verkrijgbaar bij albert heyn. Zie ook internet, nu ook te verkrijgen in garnalen smaak! Succes 👍

 2. Mevrouw Jansen

  Yes, en ik ben ook groot fan daarvan. Wel alleen van de kipvariant, De garnalen versie vond ik écht niet lekker. Ik heb er inmiddels standaard 2 in huis 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑