Een kleine blik op mijn blog maakt het al snel duidelijk. Ik ben vooral enthousiast over dingen die “lekker” zijn. Een gezonde of verantwoorde keuze komt voor mij(n blog) op een tweede plaats.

Ik ontving de granola van Lisa’s Choice om te testen en door mijn enthousiasme nam ik deze ook mee naar mijn collega’s om te proeven. Een van mijn collega’s wees me erop dat deze granola ook nog eens een verantwoorde keuze is. Dàt noem ik nog eens een 1-plus-1-is-3-situatie.

Hoofdbestanddeel van deze granola is uiteraard havermout. Bij navraag bij mijn contactpersoon over de herkomst van de havermout (is deze echt glutenvrij) kreeg ik de volgende reactie:

“Onze havermout wordt door onze eigen bakker met molenstenen geplet. De haver waar de havermout van gemaakt wordt is gecertificeerd glutenvrij en biologisch. Dat wil zeggen dat vanaf de boer tot aan de bakker alle trajecten waar de haver doorheen gaat nagekeken en gecertificeerd zijn.”

De granola is verkrijgbaar in 3 smaken (zie hier) , ik kreeg 2 (speciale horeca)verpakkingen om te proberen. Een mix met noten en de andere met rozijnen en cranberries. Wanneer je de verpakking open doet komt de heerlijke geur van specerijen je tegemoet. Ik kreeg meteen het gevoel alsof ik in een fijn hotel van een speciaal ontbijtje aan het genieten was.

Op de bovenstaande afbeelding zijn alle ingrediënten te zien en de voedingswaarde per 100 gram. Nu let ik eigenlijk meestal niet echt op het aantal grammen suiker, vet en eiwitten, mijn collega bleek daarin wel een kenner. En wat blijkt, deze granola is niet alleen heerlijk maar bevat ook nog eens veel minder suiker en vet dan de reguliere granola die in de supermarkt verkrijgbaar is. Iets dat ik na het proeven ervan niet meteen had verwacht, daarvoor is het eigenlijk veel te lekker 😉 .

De granola is smaakvol, vult goed en smaakt ook lekker zoet (niet te hoor). Echt een aanrader.

Tot slot nog een kleine tip. Houd je net als ik wel van rozijnen, maar ook van noten? Neem dan de Granola Going Nuts en voeg zelf nog een paar rozijnen toe.
Genieten maar!