eten & drinken - wonen - kids - DIY

Terug van weggeweest; melkvrije pesto!

Wat was ik fan van de biologische pesto van Albert Heijn aangezien deze volledig melkvrij (en glutenvrij) was. Met de nadruk op wás. Sinds eind van de zomer werd er helaas kaas (en dus melk) aan toegevoegd.

Maar er is goed nieuws, Albert Heijn heeft weer een nieuwe melkvrije (en tevens vegan) pesto!

Het potje ziet er een stuk Italiaanser uit dan zijn voorganger, dus voor de visuele eter zeker een verbetering ;-). Het grootste verschil met de vorige versie vind ik eigenlijk alleen dat deze er iets meer olie-achtig uitziet. De geur en smaak zijn heel goed en doen zeker niet onder voor de pesto’s met kaas.

De pesto is ook erg lekker als dip met soepstengels

En hoewel pesto echt niet moeilijk is om zelf te maken, doe ik het eigenlijk maar zelden. Zo’n potje met kant-en-klare pesto is toch wel erg handig en daarom ben ik blij dat deze weer terug is in het assortiment van Albert Heijn.

Voor wie twijfelt of het echt vegan is…

Bij de vestiging in het dorp waar ik woon kan je deze pesto (nog) niet kopen en daarom  bestelde ik  deze  online. Wellicht dat ze in  grotere AH’s wel in de schappen staan. Nog een extra geluk, deze versie is zelfs iets goedkoper dan de biologische pesto van het eigen merk. Een potje met 135 gr pesto kost 2,49. Benieuwd naar de andere ingrediënten? Zie deze foto van het etiket (en voor wie twijfelt…nee, melkzuur bevat geen melk):

2 reacties

  1. Ohana

    Fijn! Zoonlief (gv en lv) is dol op pesto. Dank voor je “speurwerk”

  2. Natasja Halidi

    Kijk ook naar de AH excellent pesto arrabiata. Melkvrije rode pesto. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑