20160901_185319_001Helaas kon ik dit jaar niet naar vakbeurs showUP, maar mijn collega’s waren wel zo lief om wat leuke dingen voor me mee te nemen. Waaronder deze Real Wine Gums. Geen winegums zoals we die al kennen en (meestal) bedoeld voor kinderen, maar heuse gums die smaken naar wijn. Zoals de fabrikant zelf zegt: een ’adult luxury food’.

Als liefhebber van wijn, zoet en snoep was ik direct nieuwsgierig. Zou het werkelijk bestaan? Een snoepje dat smaakt naar wijn? En waarmee je dus tijdens het werk, het spelen met de kinderen en het autorijden zou kunnen genieten van een “wijntje”? Wauw, dat had ik een paar jaar geleden moeten weten. Tjee wat snakte ik, toen de mini Jansens nog klein waren soms om 8.00 uur naar een wijntje (lees: korte nachten, veel huilen, sprongen..).

Meneer Jansen offerde zich graag op om aan deze smaaktest mee te doen. Wat we ervan vonden?

20160905_175322Rosé Wine: Deze variant vonden we vooral heel zoet en niet zoveel verschillen van een gewone winegum. Het is een iets zachtere gum dan een gewone winegum.

20160905_175402

Chardonnay: Bij deze variant proefde ik een heel klein beetje een afwijkende smaak. Maar om te zeggen Chardonnay? Nee helaas.

 

20160905_175343

Merlot: “Save the best for last” dachten we 😉 . We namen de smaaktest zeer serieus dus werd er ook eerst geroken. En zowaar, deze variant rook naar wijn! En ook qua smaak konden we hier wel een rode wijn in herkennen. Het leek zelfs alsof we alcohol proefden, terwijl er geen alcohol aan toegevoegd wordt.

Extra goed om te weten; deze Real Wine Gums zijn geschikt voor vegetariërs en gluten-, vet-, noten-, gelatine-, en lactosevrij. Ook bevat het geen kunstmatige kleurstoffen.

Conclusie

De witte en rosé variant zijn lekkere snoepjes maar, behalve de leuke druivenvorm, voor ons niet echt anders dan de gewone winegums. De Merlot variant vinden we echter wel onderscheidend.

Geen snoep die we voor onszelf thuis zouden kopen, maar waarvan we het wel erg leuk zouden vinden om in een restaurant te krijgen bij een bepaald gerecht of dessert. Daarnaast een origineel cadeau voor een wijnliefhebber.

Wil je weten waar deze Real Wine Gums verkrijgbaar zijn? Kijk hier.

20160901_185321