eten & drinken - wonen - kids - DIY

Tiramisu voor wie niet van tiramisu houdt (koemelkvrij, lactosevrij & glutenvrij)

Een kant en klaar dessert dat naast glutenvrij ook nog eens melkvrij is, dat zie je niet zo vaak (of eh, nooit). Afgezien van de Alpro yoghurt varianten. Toen ik las over het Premium dessert was ik gedeeltelijk enthousiast. Wel enthousiast omdat ik eindelijk iets gevonden had, maar ook teleurgesteld omdat het nou net een Tiramisu-achtig dessert was, en laat ik nou geen koffie lusten…

Maar uiteraard ging ik het wel proeven. En het was zowaar, op de onderste laag na, erg lekker. De desserts zijn verpakt in een kuipje waarin onderop een soort cake laagje zit. Een nat cakelaagje, met een erge koffiesmaak. Maar in de crème valt dit eigenlijk wel mee. En ik vraag me af of die natte cake echt lekker is als je wel van koffie houdt. Eindoordeel? Bovenkant lekker, onderste laag niet. Dat bood potentie 😉

 

Met slechts wat simpele extra ingredienten maak je hier een super lekker dessert mee!

Voor de crumble heb ik de Maria biscuit van Lidl gebruikt. Deze kruimelt snel dus kan je simpel met een vork fijn maken. Vervolgens leg je een schotel op het dessertkuipje. Omdraaien en dan kan je zo de cakelaag eraf pakken. Dan leg je de crème bovenop de crumble. Maak het af met nog wat extra cacaopoeder en (kant-en-klare) kersensaus. Heerlijk!

Ik kocht de verpakking (met 2 kuipjes) voor nog geen 2 euro bij AH. Ik moet hiervoor wel naar de XL winkel of online bestellen. Onderstaande de ingredienten:

1 reactie

  1. Marjolein

    Leek mee heerlijk. Jammer (voor mij dan toch) dat ze kokosolie gebruiken :(. Dáár kan ik dan weer niet tegen, buiten koemelk en nog veel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 keurmerkjansen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑